مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,140
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

506
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر خوراکی گیاه والک بر فعالیت انقباضی آئورت ایزوله موش صحرایی دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 6

چکیده

 مقدمه: دیابت شیرین با افزایش رخداد بیماری های قلبی-عروقی و آترواسکلروز همراه می باشد. با توجه به وجود شواهدی مبنی بر اثر ضد دیابتی مواد موثره گیاه والک, اثر مصرف خوراکی این گیاه به مدت 6 هفته بر پاسخگویی انقباضی آئورت ایزوله در مدل تجربی دیابت شیرین در موش صحرایی بررسی شد.هدف: بررسی اثر خوراکی گیاه والک بر فعالیت انقباضی آئورت ایزوله موش صحرایی دیابتی.مواد و روش ها: موش های صحرایی نر (32=n) به طور تصادفی به چهار گروه کنترل, کنترل تحت تیمار با والک, دیابتی, و دیابتی تحت درمان با والک تقسیم بندی شدند. برای دیابتی نمودن حیوانات از داروی استرپتوزوتوسین به طور داخل صفاقی (60 میلی گرم بر کیلوگرم) استفاده شد. دو گروه تحت تیمار با والک غذای استاندارد موش مخلوط شده با پودر گیاه (6.25%) را به مدت 6 هفته دریافت نمودند. پس از گذشت شش هفته پاسخ انقباضی حلقه های آئورت سینه ای به کلرور پتاسیم و نور آدرنالین با استفاده از بساط بافت ایزوله بررسی شد.نتایج: میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی افزایش معنی داری را در هفته ششم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش نشان داد (p<0.001) در حالی که گروه دیابتی تحت درمان با والک کاهش متوسط و معنی داری در مقایسه با گروه دیابتی نشان دادند (p<0.001). به علاوه پاسخ انقباضی در گروه دیابتی تحت درمان با والک به کلرور پتاسیم (p<0.05) و نورآدرنالین (p<0.01) به طور معنی دار کمتر از گروه دیابتی درمان نشده بود. همچنین هیچ گونه تغییر معنی دار در پاسخ انقباضی به کلرور پتاسیم و نور آدرنالین در گروه کنترل تحت تیمار در مقایسه با گروه کنترل مشاهده نشد.نتیجه گیری: مصرف خوراکی و درازمدت والک در مدل تجربی دیابت شیرین در کاهش دادن پاسخ انقباضی سیستم عروقی و احتمالا در جلوگیری از بروز هیپرتانسیون در موش های صحرایی دیابتی موثر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روغنی، مهرداد، بلوچ نژادمجرد، توران دخت، و عگبی، کلثوم. (1387). بررسی اثر خوراکی گیاه والک بر فعالیت انقباضی آئورت ایزوله موش صحرایی دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، 17(65)، 1-6. SID. https://sid.ir/paper/39858/fa

    Vancouver: کپی

    روغنی مهرداد، بلوچ نژادمجرد توران دخت، عگبی کلثوم. بررسی اثر خوراکی گیاه والک بر فعالیت انقباضی آئورت ایزوله موش صحرایی دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان[Internet]. 1387؛17(65):1-6. Available from: https://sid.ir/paper/39858/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد روغنی، توران دخت بلوچ نژادمجرد، و کلثوم عگبی، “بررسی اثر خوراکی گیاه والک بر فعالیت انقباضی آئورت ایزوله موش صحرایی دیابتی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، vol. 17، no. 65، pp. 1–6، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/39858/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا