مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

423
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

529
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تجمع نیترات و نیتریت در سبزی های تولیدشده در مناطق مختلف اهواز

صفحات

 صفحه شروع 333 | صفحه پایان 344

کلیدواژه

چکیده

 سبزی ها نقش مهمی در سلامتی جامعه دارند. یکی از مشکلات موجود در سبزی ها مقدار بالای نیترات آن ها در فصل سرد است. جهت شناخت مقدار نیترات و نیتریت سبزی های تولیدی در اهواز آزمایشیدر قالب طرح کرت های دوبار خردشدهبه شکل کاملاً تصادفی در گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شد. دراین طرح تاریخ برداشت (اول (16 بهمن 1394, دوم (14 اسفند 1394) و سوم (19 فروردین 1395)) بود. در این آزمایشتاریخ برداشت به عنوان فاکتور اصلی و 9 گونه سبزی(گشنیز, جعفری, نعناع, شنبلیله, برگ چغندر, اسفناج, تره, شوید و شاهی)به عنوان فاکتور فرعی و سه منطقه تولید در اهواز به عنوان فاکتور فرعی فرعی تعیین و از هر منطقه, سه مزرعه انتخاب شد. اطلاعات به دست آمده با کمک نرم افزار SAS مورد تجزیه قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که مقدار نیترات و نیتریت سبزی های تولیدی در مناطق مختلف اهواز با توجه به منطقه, تاریخ برداشت و نوع سبزی متفاوت بود. بیش ترین میزان نیترات در فصل اول, در منطقه جنوب اهواز, و در سبزی جعفری و کم ترین میزان نیترات در فصل سوم در منطقه شمال اهواز و در سبزی شاهی وجود داشت. همچنین بیش ترین میزان نیتریت در تیمار فصل اول, منطقه غرب اهواز و در سبزی نعناع؛ و کم ترین آن در فصل دوم, در منطقه شمال اهواز؛ و در سبزی چغندر برگی مشاهده شد. مقدار نیترات و نیتریت گونه های مورد بررسی در هر سه منطقهٔ اهواز طی فصول سرد حاوی مقدار بسیار کم تر از حدود استاندارد کشورهای اروپایی بودند. بنابراین می توان گفت کیفیت سبزی های تولیدشده در اهواز از نظر میزان نیترات و نیتریت از کیفیت خوبی برخودار است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عالم زاده انصاری، ناصر، شریف منش، داریوش، و موسوی فرد، صادق. (1398). ارزیابی تجمع نیترات و نیتریت در سبزی های تولیدشده در مناطق مختلف اهواز. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 42(3 )، 333-344. SID. https://sid.ir/paper/399041/fa

    Vancouver: کپی

    عالم زاده انصاری ناصر، شریف منش داریوش، موسوی فرد صادق. ارزیابی تجمع نیترات و نیتریت در سبزی های تولیدشده در مناطق مختلف اهواز. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1398؛42(3 ):333-344. Available from: https://sid.ir/paper/399041/fa

    IEEE: کپی

    ناصر عالم زاده انصاری، داریوش شریف منش، و صادق موسوی فرد، “ارزیابی تجمع نیترات و نیتریت در سبزی های تولیدشده در مناطق مختلف اهواز،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 42، no. 3 ، pp. 333–344، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399041/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button