مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

مرکز اطلاعات علمی SID1
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
نشریه: 

تولیدات گیاهی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    373-386
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    177
  • دانلود: 

    72
چکیده: 

به منظور بررسی تنوع ژنتیکی برخی ارقام زیتون استان قم، دو ژنوتیپ برتر استان قم از نظر مقاومت به سرما (فدک و طوبی) به همراه پنج رقم زیتون تجاری (مانزانیلا، سویلانا، آربکین، کنسروالیا و محزم) در باغ فدک قم در سال 1392 با استفاده از صفات مورفولوژیکی و مولکولی، مطالعه شدند. در این تحقیق تجزیه واریانس برای 12صفت کمی انجام گرفت و اختلاف بسیار معنی داری در سطح 1و1/0 درصد برای همه صفات مشاهده شد. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که ژنوتیپ های فدک و طوبی از سایر ژنوتیپ ها متمایز شدند. در نمودار دو بعدی به دست آمده از تجزیه به مؤلفه های اصلی صفات کمی، ژنوتیپ آربکین، مانزانیلا و سویلانا و طوبی در یک گروه قرار گرفتند و ژنوتیپ فدک و طوبی کاملاً از هم تفکیک شدند. همچنین در نمودار دو بعدی تجزیه به مؤلفه های اصلی براساس داده های صفات کیفی، ارقام طوبی و فدک در فاصله بسیار کمی از هم قرار گرفتند. در بررسی مولکولی، تمامی آغازگرهای ISSR (شش آغازگر) چند شکلی بسیار زیادی را نشان دادند. تعداد کل باندهای تولید شده دارای دامنه 8 تا 21 باند (میانگین 66/14 باند) و محتویات اطلاعات پلی مورفیسم (PIC) دارای دامنه 231/0 تا 447/0 (میانگین 309/0) بود. بر اساس تجزیه به مؤلفه های اصلی نیز ژنوتیپ طوبی از سایر ژنوتیپ های مورد مطالعه کاملاً تفکیک گردید. طبق این تحقیق، نتایج صفات مورفولوژیکی و مولکولی همخوانی زیادی با هم نداشتند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 177

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 72 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات گیاهی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    295-306
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    720
  • دانلود: 

    205
چکیده: 

آنتی اکسیدان هابا آزادسازی الکترون های منفرد و اتم های هیدروژن با تنش اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد مقابله می کنند. مطالعات مختلف نشان داده اند که ترکیبات فنلی و فلاونوئیدهای موجود در گیاهان می توانند خاصیت آنتی اکسیدانی داشته باشند. در این آزمایش، عملکرد آنتی اکسیدانی، محتوی فنل کل و فلاونوئید کل در مراحل مختلف رسیدگی میوه شامل نارس، نیمه رسیده و رسیدگی کامل در دو گونه وحشی تمشک Rubus caesius و R. persicus درخردادماه سال 1392 در آزمایشگاه تحقیقاتی پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار مقایسه شدندارزیابی شدند. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی اندازه گیری شده با روش های درصد پاک سازی رادیکال آزاد DPPH و توانایی احیای یون آهن فریک (FRAP) در مرحله رسیدگی کامل به طور معنی داری نسبت به مراحل نارس و نیمه رسیده در هر دو گونه وحشی تمشک بیشتر بود. فعالیت آنتی اکسیدانی اندازه گیری شده در مراحل مختلف رسیدگی میوه به استثنای رسیدگی کامل در گونه R. caesius بیشتر از R. persicusبود. به طور مشابه محتوی فنل کل در مراحل مختلف رسیدگی میوه تفاوت معنی داری نشان داد به طوری که مرحله رسیدگی کامل، محتوی فنل کل بالاتری نسبت به سایر مراحل نشان داد. محتوی فلاونوئید کل در مرحله رسیدگی میوه در گونه R. persicusبیشتر از مرحله نارس و نیمه رسیده بود ولی این ترکیب در گونه R. caesius در مراحل رسیدگی کامل و نیمه رسیده تفاوت معنی داری نشان نداد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که مرحله رسیدگی کامل میوه محتوی فنلی و فلاونوئیدی بالاتری نسبت به مراحل نارس و نیمه رسیده دارد که با الگوی تفاوت فعالیت آنتی اکسیدانی در بین مراحل رسیدگی مختلف مطابقت دارد. به طور مشابه گونه R. caesius با محتوی فنل کل و فلاونوئید کل بیشتر نسبت به گونه R. persicus، فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتری نیز نشان می دهد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 720

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 205 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات گیاهی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    307-320
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    384
  • دانلود: 

    161
چکیده: 

برای تشکیل میوه، باردهی اقتصادی و انجام تلاقی های هدفمند در گردو باید گرده دهنده هایی در باغ های بذری و پیوندی مورد استفاده قرار گیرند که با ارقام اصلی همپوشانی گل دهی داشته و با توجه به محدودیت طول عمر تخمک در گردو، در کمترین زمان لقاح صورت گرفته و میوه تشکیل شود. در این تحقیق والدهای مادری MSG15، MKG23 و MKG24با والدین پدریMKG4، MKG5، MKG10، MKG13، MKG14، MSG15، MKG23وMKG24به صورت کنترل شده گرده افشانی شدند. این تحقیق در سال های 1396-1395 در باغ تحقیقاتی دانشگاه ملایر واقع در استان همدان اجرا شد. برخی از خصوصیات خشک میوه و مغز نیز در نتاج حاصل از تلاقی کنترل شده ارزیابی شد. نتایج نشان داد که والد مادری MSG15با والدین پدری MKG4(33/79 درصد)، MKG5(67/81 درصد) و MSG15 (67/79%)، والد مادری MKG23با والدین پدریMKG5(67/83 درصد) و MKG10(67/62 درصد)، والد مادریMKG24با والدین پدریMKG5 (67/81 درصد) و MKG14 (33/81 درصد) بیشترین درصد تشکیل میوه راداشتند. در حالی که والد مادری MSG15 با والدین پدری MKG13 (33/38 درصد)، MKG23 (33/37 درصد) و MKG24(33/38 درصد)، والد مادریMKG23با والد پدری MKG24 (00/40 درصد) ووالد مادریMKG24با والدین پدری MKG10 (33/42 درصد) وMKG23 (33/42 درصد) ریزش بسیار شدید میوه را نشان دادند. بیشترین وزن میوه با پوست سبز و وزن تر مغز به ترتیب با 590 و 110 گرم در نتاج حاصل از تلاقی والد مادریMSG15با والد پدریMKG5مشاهدهشد. همچنین بیشترین درصد مغز با 9/61درصددر نتاج حاصل از والد مادری MSG15 با والد پدریMKG23حاصل شد. از طرفی کمترین وزن میوه با پوست سبز و وزن تر مغز به ترتیب با 250 و 5/50 گرم در نتاج حاصل از تلاقی والد مادری MKG23با والد پدری MK24مشاهده گردید. کمترین درصد مغز با 98/28درصددر نتاج به دست آمده از تلاقی والد مادریMSG15با والد پدریMKG24مشاهده شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 384

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 161 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات گیاهی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    321-332
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    412
  • دانلود: 

    94
چکیده: 

به منظورتعیین تعداد جوانه در بوته و تعداد جوانه در شاخه بر خصوصیات کمی و کیفی رقم پرلت آزمایشی با سه تیمار 42، 60 و72 جوانه در بوته و تعداد جوانه در شاخه شامل4، 5 و 6 جوانه در قالب فاکتوریل بر پایه بلوک های کامل تصادفی درسه تکرار در سال زراعی 92-91 درباغات انگور مجتمع کشت و صنعت گره بان هرسین موردبررسی قرارگرفت. نتایج مقایسه میانگین داده ها نشان داد که اثرتعداد جوانه در بوته و تعداد جوانه در شاخه برعملکرد بوته، ضریب باروری، تعداد خوشه در بوته و وزن خوشه معنی دار بود. اثر متقابل تعداد جوانه در بوته و تعداد جوانه در شاخه بر صفت عملکرد در بوته نشان داد که بیشترین عملکرد بوته (حدود 12 کیلوگرم در بوته) در تیمار 60 جوانه ای و هرس بلند شش جوانه ای ثبت شد و کمترین عملکرد (حدود 6/6 کیلوگرم در بوته) در تیمار 42 جوانه ای و هرس کوتاه 4 جوانه در شاخه مشاهده شد. بیشترین وزن خوشه حدود 250 گرم در تیمار 60 جوانه ای و هرس کوتاه 4 جوانه در شاخه و کمترین وزن خوشه (182 گرم) در تیمار 72 جوانه ای و هرس کوتاه 4 جوانه در شاخه به دست آمد. اثر متقابل تعداد جوانه در بوته و شدت هرس بر ضریب باروری دارای اختلاف معنی دار در سطح احتمال 1 درصد بود. به طور کلی حفظ تعداد60 جوانه در بوته و روش هرس مختلط بانگهداری یک شاخه شش جوانه ای به عنوان شاخه بارده ویک شاخه دوجوانه ای به عنوان شاخه جانشین برای تربیت رو سیمی در این رقم توصیه می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 412

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 94 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات گیاهی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    333-344
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    438
  • دانلود: 

    123
چکیده: 

سبزی ها نقش مهمی در سلامتی جامعه دارند. یکی از مشکلات موجود در سبزی ها مقدار بالای نیترات آن ها در فصل سرد است. جهت شناخت مقدار نیترات و نیتریت سبزی های تولیدی در اهواز آزمایشیدر قالب طرح کرت های دوبار خردشدهبه شکل کاملاً تصادفی در گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شد. دراین طرح تاریخ برداشت (اول (16 بهمن 1394، دوم (14 اسفند 1394) و سوم (19 فروردین 1395)) بود. در این آزمایشتاریخ برداشت به عنوان فاکتور اصلی و 9 گونه سبزی(گشنیز، جعفری، نعناع، شنبلیله، برگ چغندر، اسفناج، تره، شوید و شاهی)به عنوان فاکتور فرعی و سه منطقه تولید در اهواز به عنوان فاکتور فرعی فرعی تعیین و از هر منطقه، سه مزرعه انتخاب شد. اطلاعات به دست آمده با کمک نرم افزار SAS مورد تجزیه قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که مقدار نیترات و نیتریت سبزی های تولیدی در مناطق مختلف اهواز با توجه به منطقه، تاریخ برداشت و نوع سبزی متفاوت بود. بیش ترین میزان نیترات در فصل اول، در منطقه جنوب اهواز، و در سبزی جعفری و کم ترین میزان نیترات در فصل سوم در منطقه شمال اهواز و در سبزی شاهی وجود داشت. همچنین بیش ترین میزان نیتریت در تیمار فصل اول، منطقه غرب اهواز و در سبزی نعناع؛ و کم ترین آن در فصل دوم، در منطقه شمال اهواز؛ و در سبزی چغندر برگی مشاهده شد. مقدار نیترات و نیتریت گونه های مورد بررسی در هر سه منطقهٔ اهواز طی فصول سرد حاوی مقدار بسیار کم تر از حدود استاندارد کشورهای اروپایی بودند. بنابراین می توان گفت کیفیت سبزی های تولیدشده در اهواز از نظر میزان نیترات و نیتریت از کیفیت خوبی برخودار است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 438

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 123 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات گیاهی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    345-358
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    429
  • دانلود: 

    154
چکیده: 

تغذیه گیاه و فرایندهای پس از برداشت از عوامل مؤثر در افزایش ویژگی های کیفی و محتوای متابولیت های ثانویه در گیاهان می باشند. به منظور بررسی تأثیر محلول پاشی با نانوذره روی (صفر، 3 و 6 میلی گرم در لیتر) و دماهای خشک کردن (25، 50 و 75 درجه سانتی گراد) بر صفات فیزیولوژیک زرشک سیاه، دو آزمایش جداگانه بر مبنای آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در طی سال های 1395-1396 در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان طراحی شد. محتوای مواد جامد محلول کل، غلظت روی و آنتوسیانین تحت تأثیر اثرات مستقل محلول پاشی و اندام گیاهی قرار گرفت. بیشترین میزان وزن خشک در ریشه مشاهده شد. نتایج حاکی از وجود اثرات متقابل میان محلول پاشی و دمای مورد استفاده در خشک کردن بر محتوای فنل، فلاونوئید و آلکالوئید بود. بیشترین میزان آلکالوئید (30 میلی گرم بر گرم وزن خشک) و فلاونوئید (26 میلی گرم بر گرم وزن خشک) در ترکیب تیماری ریشه محلول پاشی شده با 6 میلی گرم در لیتر نانوذره روی در دمای 25 درجه سانتی گراد و بیشترین میزان فنل کل در دمای 25 درجه سانتی گراد در ترکیب های تیماری بخش هوایی محلول پاشی شده با 6 میلی گرم در لیتر نانوذره روی و ترکیب تیماری میوه در هر دو سطح محلول پاشی مشاهده گردید. بیشترین میزان تانن قابل هیدرولیز (9/1 درصد) گیاه در غلظت های 6 میلی گرم در لیتر نانوذره روی و در ریشه و اندام هوایی زرشک مشاهده شد. نتایج نشان دهنده تأثیر مثبت محلول پاشی با نانوذره روی بر محتوای گروه های عمده متابولیت های ثانویه گیاه بود. دمای مورد استفاده در خشک کردن نیز محتوای ترکیبات فوق را متأثر ساخت داد و بیشترین میزان این ترکیبات در دمای 25 درجه سانتی گراد حاصل شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 429

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 154 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات گیاهی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    359-372
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    674
  • دانلود: 

    251
چکیده: 

رنگ سطح میوه یکی ازعوامل مهم در ارزیابی کیفی و ویژگی های ظاهری در میوه محسوب می شود، که اولین مؤلفه پذیرش توسط مشتری است. مطالعه ای در قالب طرح کاملاً تصادفی با 12 رقم سیب بومی و وارداتی در سه تکرار در سال 1395 و در آزمایشگاه فیزیولوژی گروه باغبانی انجام شد. در این پژوهش، خصوصیات کیفی شامل آنتوسیانین پوست و گوشت میوه، قند کل، شاخص طعم، pH و هدایت الکتریکی و شاخص های مربوط به رنگ شامل شاخص روشنایی (L)، شاخص قرمزی (a) و شاخص زردی (b)، هیو (H) و کروما (C) برای هریک از ارقام سیب اندازه گیری شد. نتایج نشان داد بیشترین میزان شاخص قرمزی (31) و کروما پوست (4/33) و قرمزی گوشت میوه (83/27) در رقم مازند2، بیشترین میزان هیو پوست (22/87)، روشنایی (67/89) وهیو گوشت (22/87) در رقم گالا و بیشترین میزان روشنایی (03/86) و زردی پوست میوه (83/26) و زردی گوشت میوه (8/20) در رقم گلدن دلیشز مشاهده شد و همچنین بیشترین مقدارآنتوسیانین پوست (07/1 مول بر گرم وزن تر) در رقم رددلیشز و آنتوسیانین گوشت در رقم مازند2 (16/0 مول بر گرم وزن تر) به دست آمد. بالاترین میزان شاخص طعم در رقم شاهرود 10(31/80 درصد)، و بیشترین میزان قند کل (35/2250 میلی گرم در گرم وزن تر) در رقم رددلیشز، EC آب میوه (10/6 دسی زیمنس/متر) در رقم گل قرمز و pH آب میوه (36/5) در رقم گلاب کهنز مشاهده شد. بیشترین همبستگی مثبت در ارقام گوشت قرمز مربوط به آنتوسیانین پوست و گوشت میوه (99/0) و در سایر ارقام بیشترین همبستگی مربوط به روشنایی و زردی پوست (92/0) بود. طبق نتایج حاصل از این پژوهش می توان گفت شاخص قرمزی با مقدار آنتوسیانین میوه، شاخص طعم میوه با هیو پوست، مقدار روشنایی با زردی پوست میوه و هدایت الکتریکی با مقدار قند میوه در ارتباط بود. شاخص زردی (b) با آنتوسیانین پوست و گوشت ارتباط منفی معنی دار داشت. نتایج این تحقیق نشان داد که تفاوت های روشن در شاخص های رنگ بین ارقام گوشت قرمز و سایر ارقام وجود داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 674

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 251 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

Plant Productions

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2019
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    374-386
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    130
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Background and Objectives Olive tree (Olea europaea L. ) is one of the most ancient tree crops which has been domesticated in the Middle East for about 6000 years. The romans enlarged its cultivation from the Greek islands throughout the Mediterranean basin, mainly along the African and European coasts as well as in the areas where large volumes of water have improved the climate. In the past, cultivar distinguishing approaches were based on morphological characteristics of leaf, fruit and stone. Recently, morphological traits with isozyme and DNA-based markers have been applied to the classification of cultivars. The aim of this study was the evaluation of morphological and molecular similarities between the new and the known cultivars of olive trees in the Fadak garden in Qom province in Iran. Materials and Methods In order to analyze genetic variations of olive tree genotypes in Qom province, the olive genotypes (Manzanilla, Sevilana, Mahzam, Arbequina, and Conservalia) and two superior cold resistant genotypes (Fadak and Tooba) were studied using morphological traits based on distinctness, uniformity and stability (DUS) guideline in the Fadak garden (Qom province, Iran) in 2013. In addition, a total genomic DNA was extracted from the leaves, and the PCR was carried out by a set of six inter simple sequence repeats (ISSR) markers for amplification. Then, amplification products from ISSR primer tests were characterized on 2% agarose gels immersed in 1X TBE buffer. The gels were stained with ethidium bromide. The PCR fragments were scored for the presence or absence as 1 and 0, respectively. Results In this study, analysis of variance was performed on 12 quantitative traits. Results showed there were significant differences (p < 0. 01, p < 0. 001) between all the traits and Fadak and Tooba separated from other genotypes by comparing the means of the tests (Duncan multiple range method). According to the biplot graph (the first two components) in the PCA method by quantitative traits, Arbequina, Manzanilla and Tooba were included in one group, and Fadak and Tooba were distinctly separated from other genotypes. Also, according to the biplot graph (the first two components) in the PCA method by qualitative traits, the distance between Fadak and Tooba was low. In the molecular analysis, all ISSR markers (six primers) showed polymorphism. The total band range was 8-21 (with 14. 66 as the average) and the PIC varied from 0. 231 to 0. 447 (0. 309 average). Based on the PCA method, Tooba was utterly separated from other genotypes. Discussion In this study, Fadak and Tooba were completely different from other varieties using morphological traits and ISSR molecular markers. Fadak was found to be similar to Sevilana and Conservalia. There was a high similarity between Fadak and Tooba. Also, no similarity was observed between the results of morphological and molecular traits.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 130

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات گیاهی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    387-400
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    294
  • دانلود: 

    107
چکیده: 

گیاهان از طریق تغییر بیان ژن ها و تغییر متابولیت های سازگار کننده تحمل به سرما را افزایش می دهند. در گیاهان این فرایند توسط دوره سازگاری به سرما تسریع می شود. در این مطالعه، پاسخ هایتغییرات کربوهیدرات ها و بیان ژن های دساتوراز 12 و 15 تحت تنش سرما به صورت مقایسه ایدرسه ژنوتیپگندم دوروم و نان متفاوت از نظر تحمل سرما مقایسه شدند، دو ژنوتیپ (نورستار گندم نان و گردیش گندم دوروم) متحمل به سرما و ژنوتیپ SRN (گندم دوروم) حساس به سرما از مؤسسه تحقیقات دیم کشور واقع در مراغه در سال 1389-1388 تهیه شد و در اتاقک های رشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در کرج کشت و مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پتانسیل ژنتیکی مناسبی برای افزایش تحمل سرما در دوروم به ویژه گردیش را نشان داد. میزان کربوهیدرات ها تحت اغلب تیمارهای آزمایش اختلاف معنی دار نشان داد به طوری که تنش سرما در گیاهان سازگارشده سبب افزایش میزان ساکارز، گلوکز و فروکتوز مخصوصا در نورستار و گردیش شد. افزایش بیان نسبی ژن های دساتوراز 12 و 15 تلاش ویژه سلول برای محافظت در برابر تنش سرما در ژنوتیپ های نورستار وگردیش در مقایسه با ژنوتیپ SRN را نشان داد. نتایج نشان داد که فرایند سازگاری تحمل به تنش اکسیداتیو را القاء می کند. همچنین این پاسخ ها وجود ظرفیت ژنتیکی مناسبی در گندم دوروم را برای افزایش تحمل به سرمابه خصوص درژنوتیپ گردیش برای صفات اندازه گیری شده، تأیید کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 294

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 107 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات گیاهی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    401-414
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    500
  • دانلود: 

    139
چکیده: 

تعهدات بین المللی و فشار افکار عمومی برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست موجب گذار از برداشت سوخته نیشکر به برداشت سبز در مناطق نیشکر کاری دنیا شده است. به منظور مقایسه شاخص های کیفی شربت نیشکر در دو روش برداشت سبز و سوخته تحقیقی در سال زراعی 95-1394 در کشت و صنعت نیشکر امام خمینی (ره) واقع در شمال خوزستان به صورت آزمایش کرت های یک بار خرد شده بر پایه بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار اجراء شد. عامل اصلی سه واریته نیشکر با دوره رسیدگی متفاوت و عامل فرعی پنج روش برداشت و راتونینگ بودند. شاخص های کیفی مورد ارزیابی شامل درصد خاشاک ساقه، درصد وزنی شربت قابل استخراج، کل مواد جامد حل شده در شربت، میزان ساکارز در شربت، درجه خلوص شربت، قند قابل استحصال درکارخانه (R. S) و عملکرد ساقه بودند. نتایج نشان داد واریته نیشکر در خصوص همه صفات مورد ارزیابی به جز درصد وزنی شربت قابل استخراج اختلاف معنی دار داشتند. روش های برداشت و راتونینگ در مورد درصد خاشاک همراه نی، قند قابل استحصال در کارخانه، عملکرد نی و کل مواد جامد حل شده در شربت اختلاف معنی دار داشتند. خاشاک همراه نی در مجموع روش های برداشت سبز حدود 7 درصد و در برداشت سوخته 4 درصد بود. میانگین عملکرد برداشت سوخته 83 تن در هکتار و برداشت سبز 74 تن در هکتار بود. به طورکلی برداشت سبز نیشکر موجب افزایش درجه خلوص شربت نسبت به برداشت سوخته شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 500

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 139 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

تولیدات گیاهی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    415-428
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    303
  • دانلود: 

    120
چکیده: 

آزمایش حاضر در سال زراعی 93-1392 در مزرعه تحقیقاتی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شهید چمران اهواز با هدف بررسی شاخص های رشد و درجه روز رشد ژنوتیپ های مختلف یولاف تحت تراکم های مختلف کاشت در شرایط مزرعه ایی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارهای این آزمایش شامل پنج ژنوتیپ یولاف زراعی و سه تراکم کاشت (300، 400 و 500 بوته در مترمربع)، بود. درجه روز رشد هر یک از مراحل رشدی گیاه بر اساس سیستم BBCH، با استفاده از آمار روزانه دما محاسبه گردید. تیمارهای مورد بررسی اثرات متفاوتی بر شاخص های رشد و صفات فیزیولوژیک نظیر سرعت رشد گیاه (CGR)، سرعت رشد نسبی (RGR)، سرعت جذب خالص (NAR)، محتوای کلروفیل برگ، عدد کلروفیل متر و عملکرد ماده خشک داشتند. نتایج مقایسه میانگین داده ها نشان داد که در بین ژنوتیپ های مورد بررسی یولاف، در مرحله خمیری دانه، ژنوتیپ V2 دارای بیشترین میزان شاخص های NAR، RGR، و CGR به ترتیب با میانگین 40/1 گرم بر مترمربع در روز، 0015/0 گرم بر گرم در روز و 34/6 گرم در مترمربع در روز در تراکم 300 بوته در مترمربع بود که این امر با برتری ژنوتیپ V2 از نظر عملکرد کل ماده خشک تولیدی با میانگین 78/39 گرم در مترمربع نسبت به سایر ژنوتیپ های مورد بررسی همراه بود. در مقابل ژنوتیپ V1، کمترین میزان عملکرد کل ماده خشک با میانگین 95/22 گرم در مترمربع را داشت. همچنین در بین ژنوتیپ های مورد بررسی، ژنوتیپ V2 در تراکم 300 بوته در مترمربع با میانگین 162 روز از کاشت و 1899 درجه روز رشد دارای کمترین دوره رشد و ژنوتیپ V4 در تراکم 500 بوته در مترمربع با میانگین 175 روز از کاشت و 2178 درجه روز رشد دارای بیشترین دوره رشد در بین ژنوتیپ های مورد بررسی بودند. در بین مراحل فن ولوژیک نیز، بیشترین درجه روز رشد دریافتی در مرحله نمو برگ و کم ترین آن در مراحل خوشه و گل شکفتگی اتفاق افتاد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 303

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 120 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button