مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,159
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

270
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان تجمع نیترات و نیتریت در سبزی های عرضه شده در بازار شهرکرد

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 79

چکیده

 در سال های اخیر وجود نیترات و نیتریت در سبزی ها به یکی از نگرانی ها در سطح افکار عمومی تبدیل شده است. هدف این تحقیق بررسی وضعیت تجمع نیترات و نیتریت در سبزی های عرضه شده در بازار شهرکرد بود. برای این منظور در زمستان 1390 و تابستان 1391 تعداد 222 نمونه جمع آوری و تجمع نیترات و نیتریت در آن ها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که میانگین تجمع نیترات در سبزی های مختلف دارای طیف گسترده ای از 310.9 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر در نعناع تا 3309.1 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر در مرزه بود. در بیش از 85 درصد از نمونه ها میانگین تجمع نیترات کمتر از حد استاندارد (2500 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر) بود, در حالی که در مرزه بیش از 3000 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر برآورد شد. هم چنین مشخص گردید که میانگین تجمع نیتریت در مقایسه با نیترات بسیار پایین و 1.65 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر بود. یافته ها نشان داد که تجمع نیترات در فصل تابستان به طور معنی داری (p<0.05) بیشتر بود اما در مورد نیتریت عکس این حالت مشاهده شد. بر اساس نتایج این پژوهش, میزان تجمع نیترات و نیتریت در سبزی های عرضه شده در شهرکرد تهدیدی برای سلامت مصرف کنندگان محسوب نمی شود, با این حال به کارگیری روش های موثر برای کاهش تجمع نیترات و نیتریت در سبزی ها توصیه می گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

کیانی، شهرام، و قیطاسی، محبوبه. (1394). بررسی میزان تجمع نیترات و نیتریت در سبزی های عرضه شده در بازار شهرکرد. بهداشت مواد غذایی، 5(4 (پیاپی 20))، 67-79. SID. https://sid.ir/paper/222931/fa

Vancouver: کپی

کیانی شهرام، قیطاسی محبوبه. بررسی میزان تجمع نیترات و نیتریت در سبزی های عرضه شده در بازار شهرکرد. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1394؛5(4 (پیاپی 20)):67-79. Available from: https://sid.ir/paper/222931/fa

IEEE: کپی

شهرام کیانی، و محبوبه قیطاسی، “بررسی میزان تجمع نیترات و نیتریت در سبزی های عرضه شده در بازار شهرکرد،” بهداشت مواد غذایی، vol. 5، no. 4 (پیاپی 20)، pp. 67–79، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222931/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button