Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

834
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فرمولاسیون و کنترل کیفیت قرص اطریفل گشنیزی

صفحات

 صفحه شروع 68 | صفحه پایان 77

چکیده

 مقدمه اطریفل گشنیزی یکی از داروهای پرمصرف در طب سنتی است که شامل هلیله, بلیله, آمله, تخم گشنیز, روغن بادام و عسل است. فرم های دارویی سنتی جهت بهبود خصوصیات, پایداری و نیز پذیرش بهتر توسط بیماران باید به فرم های جدید تبدیل شوند. هدف در تحقیق حاضر, فرم سنتی معجون اطریفل گشنیزی به قرص روکشدار تبدیل شده و کنترل کیفیت آن انجام شده است. روش بررسی میوه های هلیله سیاه, هلیله زرد, هلیله کابلی, بلیله, آمله و گشنیز در مقادیر مساوی همراه با روغن بادام, عسل و سایر اکسیپیان ها در مقادیر مختلف برای فرمولاسیون قرص مورد استفاده قرار گرفتند. شانزده فرمولاسیون تهیه شد و بعد از مطالعات پیش فرمولاسیون, دوازده فرمول برای ساخت قرص انتخاب شدند. قرص های ساخته شده تست های کنترل کیفیت اولیه شامل انحراف وزن, فرسایش, سختی و زمان باز شدن را سپری کرده و درنهایت بهترین فرمولاسیون انتخاب و توسط رنگ سبز محلول در آب روکش داده شد و خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن تعیین شد. نتایج در میان فرمولاسیون های مختلف, قرص حاوی 98 میلی گرم از هر گیاه, 14 میلی گرم روغن بادام, 148 میلی گرم عسل همراه الکتوز, آویسل 102-PH, کراس کارملوز سدیم, پلی وینیل پیرولیدون K30, منیزیم استیارات و سیلیکون دی اکساید بهترین آنها بود. مقادیر وزن, سختی, زمان باز شدن, تانن های تام بر حسب پیروگالول به ترتیب 1225 میلی گرم, 20 کیلو پوند, 25 دقیقه و 64/19 میلی گرم در قرص بودند. در آزمون انحلال, بیش از 90 درصد تانن ها بعد از 60 دقیقه از قرص آزاد شده بودند. نتیجه گیری قرص فرموله شده با خصوصیات فیزیکوشیمیایی مناسب جایگزین خوبی برای فرم سنتی معجون بوده و میتواند پس از طی آزمون های بالینی در مقیاس صنعتی تولید شود. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چوپانی، رسول، حاجی مهدی پور، هما، مولایی، کرم، کشفرودی، هانیه، توکلی فر، فاطمه، و آرا، لیلا. (1400). فرمولاسیون و کنترل کیفیت قرص اطریفل گشنیزی. گیاهان دارویی، 20(78 )، 68-77. SID. https://sid.ir/paper/404115/fa

    Vancouver: کپی

    چوپانی رسول، حاجی مهدی پور هما، مولایی کرم، کشفرودی هانیه، توکلی فر فاطمه، آرا لیلا. فرمولاسیون و کنترل کیفیت قرص اطریفل گشنیزی. گیاهان دارویی[Internet]. 1400؛20(78 ):68-77. Available from: https://sid.ir/paper/404115/fa

    IEEE: کپی

    رسول چوپانی، هما حاجی مهدی پور، کرم مولایی، هانیه کشفرودی، فاطمه توکلی فر، و لیلا آرا، “فرمولاسیون و کنترل کیفیت قرص اطریفل گشنیزی،” گیاهان دارویی، vol. 20، no. 78 ، pp. 68–77، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404115/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا