مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

417
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

571
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ویتامین C بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق در مردان سالم سیگاری

صفحات

 صفحه شروع 186 | صفحه پایان 192

چکیده

 زمینه و هدف: بزاق اولین مایع بدن است که در مواجهه با رادیکال های آزاد موجود در دود سیگار قرار می گیرد. مواد آنتی اکسیدانی موجود در بزاق مانند ویتامین C, نقش مهمی در مکانیسم دفاعی علیه رادیکال های آزاد دارند. لذا هدف از مطالعه حاضر, تعیین اثر ویتامین C بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق در افراد سیگاری بود. روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده, بر روی 60 مرد سالم سیگاری مراجعه کننده به کلینیک دندانپزشکی در رفسنجان در سال 1396 انجام شد. افراد به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: به گروه اول و دوم به ترتیب 500 و 1000 میلی گرم قرص جوشان ویتامین C, روزانه یک عدد و به مدت سه هفته داده شد. گروه سوم هیچ گونه مکمل ویتامین C دریافت نکرد. ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق, با استفاده از کیت سنجش آنتی اکسیدان و دستگاه ELISA Reader اندازه گیری شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های t زوجی, آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون مقایسات چندگانه دانکن استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق بعد از مداخله در گروه های مورد بررسی, تفاوت آماری معنی داری داشت (001/0P<). اما میانگین ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق در گروه های دریافت کننده 500 و 1000 میلی گرم ویتامین C, تفاوت آماری معنی داری با یکدیگر نداشتند (420/0=P). نتیجه گیری: نتایج نشان داد که مصرف ویتامین C سبب افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کامیاب، نازنین، شیخ فتح الهی، محمود، خالقی، آزاده، و موردویی، زهره. (1398). اثر ویتامین C بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق در مردان سالم سیگاری. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، 32(3 )، 186-192. SID. https://sid.ir/paper/404119/fa

    Vancouver: کپی

    کامیاب نازنین، شیخ فتح الهی محمود، خالقی آزاده، موردویی زهره. اثر ویتامین C بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق در مردان سالم سیگاری. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)[Internet]. 1398؛32(3 ):186-192. Available from: https://sid.ir/paper/404119/fa

    IEEE: کپی

    نازنین کامیاب، محمود شیخ فتح الهی، آزاده خالقی، و زهره موردویی، “اثر ویتامین C بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق در مردان سالم سیگاری،” مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، vol. 32، no. 3 ، pp. 186–192، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404119/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button