مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

578
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

463
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی انگلی سبزی های خوراکی در شهر رشت

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 19

چکیده

 مقدمه: مصرف سبزی های آلوده نقش مهمی در ابتلای افراد به عفونت های انگلی دارد. آلودگی انگلی سبزی ها می تواند در مزرعه یا در زنجیره عرضه رخ دهد. آگاهی از میزان و انواع انگل های منتقله توسط سبزی ها در موقعیت های زمانی و مکانی مختلف ارزش بهداشتی دارد. هدف: تعیین میزان آلودگی انگلی سبزیجات عرضه شده در بازار رشت می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی_ تحلیلی 342 نمونه از 12 نوع سبزی آزمایش شد. سبزی ها از بازار شهر رشت به روش تصادفی گرد آوری شد و 200 گرم از هر نمونه با آب حاوی دترجنت شسته و آب حاصل از شستشو سانتریفیوژ شد. رسوب بدست آمده با میکروسکپ نوری به روش مستقیم از نظر وجود انگل بررسی شد. داده ها با نرم افزار SPSS. 21 و آزمون های آماری t و کای دو واکاوی شد. نتایج: انگل های بیماریزای انسان در 1/ 4% از نمونه های سبزی شناسایی شد. به طور کلی 3/5% سبزی ها به انواعی از ارگانیسم های انگلی بیماریزا و غیر بیماریزا آلوده بودند. انواعی از انگل ها از سبزی هایی مثل گشنیز, شاهی, جعفری, نعناع, چوچاق و خالی واش جدا شد. آلودگی انگلی سبزی های محلی مانند چوچاق و خالی واش بیش از سبزی های غیر محلی بود (006/0< p). در این بررسی, شش نوع انگل کرمی بیماریزای انسان از قبیل کرم قلابدار, توکسوکارا, تریکوسترونژیلوس, تریکوریس, استرونژیلوئیدس, دیپلوسکاپتر و دو نوع آمیب آزاد زی از جنس آکانتامبا و نگلریا و سه نوع تک یاخته غیربیماریزا از انواع آمیب ( آنتامبا کلی, آندولیماکس نانا, گونه ای از جنس آنتامبا) یافت شد. بیشترین میزان آلودگی انگلی در چوچاق دیده شد. گر چه آلودگی انگلی سبزی ها در فصل های گرم سال شایع تر بود ولی در فصول مختلف تفاوت آماری معنی دار دیده نشد ( 133/0< p). تخم و لارو نماتود های آزادزی در 8/65% نمونه های سبزی وجود داشت. نتیجه گیری: انواعی از انگل های کرمی و تک یاخته ای در سبزی های مورد بررسی شناسایی شد. سبزی های محلی بیش از سبزی های کاشته شده در خارج از استان به انگل آلوده بودند. به طور کلی میزان آلودگی انگلی این سبزی ها کمتر از حد انتظار بود. برای پیشگیری از ابتلا به عفونت های انگلی, دقت بیشتر در شستشوی سبزیجات به ویژه انواع محلی پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مجیدی شاد، بیژن، پاک نژاد، سیده آیسا، و حق دوست، افروز. (1397). بررسی آلودگی انگلی سبزی های خوراکی در شهر رشت. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، 27(105 )، 11-19. SID. https://sid.ir/paper/404192/fa

    Vancouver: کپی

    مجیدی شاد بیژن، پاک نژاد سیده آیسا، حق دوست افروز. بررسی آلودگی انگلی سبزی های خوراکی در شهر رشت. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان[Internet]. 1397؛27(105 ):11-19. Available from: https://sid.ir/paper/404192/fa

    IEEE: کپی

    بیژن مجیدی شاد، سیده آیسا پاک نژاد، و افروز حق دوست، “بررسی آلودگی انگلی سبزی های خوراکی در شهر رشت،” مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، vol. 27، no. 105 ، pp. 11–19، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404192/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا