مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

446
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

509
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر متغیرهای خشک کردن جت برخوردی بر سینتیک خشک شدن و برخی مشخصه های کیفی برگه های توت فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 409 | صفحه پایان 422

چکیده

 توت فرنگی به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های طبیعی و ریز مغذی ها نقش مهمی را در سلامت انسان ایفا می کند. تقاضا برای افزایش زمان نگهداری, کاهش سرعت فرآیند های میکروبی, کاهش وزن و حجم محصولات و در نهایت صادرات, خشک کردن این محصول ارزشمند را حائز اهمیت می نماید. یکی از روش های جدید خشک کردن استفاده از هوای جت برخوردی است که با کاهش زمان خشک شدن باعث افزایش کیفیت محصول نهایی از جمله تغییر رنگ پایین و ظرفیت آبگیری بالا می گردد. در این تحقیق از خشک کن جت برخوردی با قابلیت تنظیم دما و سرعت هوا و نسبت فاصله نازل تا سطح محصول به قطر نازل استفاده گردید. آزمایش های خشک کردن برگه ها به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو متغیر شامل دمای هوا در سه سطح 45, 55 و 65 درجه سلسیوس و سرعت هوای خروجی از نازل ها در سه سطح 6, 9 و 12 متر بر ثانیه و طرح یک متغیره برای بررسی تاثیر نسبت فاصله نازل تا سطح محصول به قطر نازل در سطوح 4, 5, 6, 7 و 8 انجام شد. نتایج نشان داد که متغیرهای دما و سرعت هوا بیشترین تاثیر و نسبت فاصله نازل تا سطح محصول به قطر نازل کمترین تاثیر را بر مدت زمان خشک شدن داشتند. همچنین تاثیر دمای هوا بر نرخ خشک شدن بیشتر از سرعت هوا بود و با افزایش نسبت فاصله نازل تا سطح محصول به قطر نازل, سرعت خشک شدن برگه ها کمتر شد. از دیگر نتایج تحقیق افزایش ضریب انتشار موثر همراه با افزایش دما و سرعت هوا است. مقدار ضریب نفوذ موثر از 10-10×62/1 تا 10-10×24/3 متر مربع بر ثانیه تغییر کرد و انرژی فعال سازی 8/12 تا 7/16 کیلوژول بر مول تعیین شد. نتایج مدل سازی ریاضی نشان داد که مدل وانگ و سینگ به دلیل داشتن کمترین ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE=0. 02) و بیشترین ضریب تبیین (0. 996= R2) مدل مناسبی برای پیش بینی رطوبت خشک کردن می باشد. همچنین مشاهده شد که افزایش دما و سرعت هوای خروجی باعث کاهش نسبت آبگیری مجدد نمونه های خشک شده توت فرنگی شده و افزایش H/D افزایش آن را به دنبال داشته است. تحلیل آزمایش های تغییر رنگ نمونه ها نیز نشان داد که افزایش دما و سرعت هوا میزان تغییر رنگ را کاهش و بالا رفتن نسبت H/D مقدار آن را افزایش داده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    راد، مهرزاد، گلی، هادی، و میراحمدی، فردین. (1400). تاثیر متغیرهای خشک کردن جت برخوردی بر سینتیک خشک شدن و برخی مشخصه های کیفی برگه های توت فرنگی. ماشین های کشاورزی، 11(2 (پیاپی 22) )، 409-422. SID. https://sid.ir/paper/405760/fa

    Vancouver: کپی

    راد مهرزاد، گلی هادی، میراحمدی فردین. تاثیر متغیرهای خشک کردن جت برخوردی بر سینتیک خشک شدن و برخی مشخصه های کیفی برگه های توت فرنگی. ماشین های کشاورزی[Internet]. 1400؛11(2 (پیاپی 22) ):409-422. Available from: https://sid.ir/paper/405760/fa

    IEEE: کپی

    مهرزاد راد، هادی گلی، و فردین میراحمدی، “تاثیر متغیرهای خشک کردن جت برخوردی بر سینتیک خشک شدن و برخی مشخصه های کیفی برگه های توت فرنگی،” ماشین های کشاورزی، vol. 11، no. 2 (پیاپی 22) ، pp. 409–422، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/405760/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button