مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

438
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات غلظت سرمی آنزیم های مربوط به فونکسیون کبد (ALT، ALP، AST، LDH، GGT) متعاقب از مصرف عصاره پیاز گل نرگس

صفحات

 صفحه شروع 1736 | صفحه پایان 1742

کلیدواژه

چکیده

 مقدمه: پیاز گل نرگس به عنوان داروی Antiphlogistic, موثر در درمان آسم, تنگی نفس و سوختگی های پوستی است. با توجه به عدم بررسی تاثیر عصاره آن بر تست های عملکردی کبد, هدف از انجام این تحقیق تاثیر عصاره پیاز گل نرگس بر تغییرات غلظت سرمی آنزیم های مربوط به فونکسیون کبد (ALT, ALP, AST, LDH, GGT) در موش صحرایی نر می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه از 20 موش صحرایی نر در 4 گروه 5 سری استفاده شد. گروها به یک گروه شاهد و سه گروه دریافت کننده عصاره پیاز گل نرگس با غلظت های 50, 100 و mg/kg 150 تقسیم شدند. عصاره به مدت 6 روز خورانده و در روز هفتم از حیوانات خونگیری انجام و سطح سرمی آنزیم های کبدی مورد اندازه گیری قرار گرفت. داده های با نرم افزار SPSS نسخه 21 جمع آوری و محاسبات آماری با استفاده از آزمون تی (t-test) انجام گردید. نتایج: نشان داده است که فعالیت آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلانین آمینوترانسفراز (ALT) در دوز mg/kg 150 عصاره پیاز گل نرگس افزایش معنی داری نسبت به گروه شاهد ایجاد نمود (P<0/01), همچنین در همین دوز آنزیم های آلکالن فسفاتاز (ALP), لاکتات دهیدروژناز (LDH) و گاماگلوتامیل ترانسفراز (GGT) افزایش معنی داری نسبت به گروه شاهد نشان دادند (P<0/05). ALT در دوز mg/kg100 افزایش معنی داری ولی AST در دوز mg/kg 50 کاهش معنی داری را نسبت به گروه شاهد نشان داد (P<0/05). نتیجه گیری: با توجه به افزایش معنی داری آنزیم های کبدی در دوزهای بالای عصاره لازم است تاثیرات هیستوپاتولوژی عصاره های این گیاه بر کبد مورد بررسی قرار گیرد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مروتی، حسن، و آرمند، نظام. (1398). بررسی تغییرات غلظت سرمی آنزیم های مربوط به فونکسیون کبد (ALT, ALP, AST, LDH, GGT) متعاقب از مصرف عصاره پیاز گل نرگس. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، 9(4 )، 1736-1742. SID. https://sid.ir/paper/406152/fa

    Vancouver: کپی

    مروتی حسن، آرمند نظام. بررسی تغییرات غلظت سرمی آنزیم های مربوط به فونکسیون کبد (ALT, ALP, AST, LDH, GGT) متعاقب از مصرف عصاره پیاز گل نرگس. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)[Internet]. 1398؛9(4 ):1736-1742. Available from: https://sid.ir/paper/406152/fa

    IEEE: کپی

    حسن مروتی، و نظام آرمند، “بررسی تغییرات غلظت سرمی آنزیم های مربوط به فونکسیون کبد (ALT, ALP, AST, LDH, GGT) متعاقب از مصرف عصاره پیاز گل نرگس،” مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، vol. 9، no. 4 ، pp. 1736–1742، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406152/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button