مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

496
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

214
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه یابی فرمول نان حجیم حاوی صمغ های فارسی و ریحان

صفحات

 صفحه شروع 395 | صفحه پایان 408

چکیده

 امروزه استفاده از صمغ های بومی در فرآورده های غلات با هدف بهبود کیفیت رو به افزایش است. در این تحقیق, اثر دو نوع صمغ فارسی و ریحان در سطوح صفر تا یک درصد با کمک طرح مرکب مرکزی بر پارامترهای فعالیت آبی, رطوبت, حجم مخصوص, تخلخل, سختی و کشش پذیری نان حجیم بررسی گردید. نتایج نشان داد که با افزایش میزان صمغ ها در فرمول نان حجیم, میزان فعالیت آبی کاهش ولی میزان رطوبت, ویژگی های حسی, سختی و کشش پذیری افزایش یافت. در حالی که امتیاز ویژگی های حسی (رنگ پوسته, بافت, بو, مزه و پذیرش کلی), حجم مخصوص و تخلخل نمونه ها با افزایش درصد صمغ ها ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت. قابل ذکر است که نمونه حاوی 46/0 درصد صمغ دانه ریحان و 35/0 درصد صمغ دانه فارسی کمترین میزان سختی و بیشترین میزان حجم مخصوص, تخلخل و کشش پذیری را از خود نشان داد و این نمونه به عنوان نمونه بهینه معرفی شد. با بررسی ریز ساختار نمونه بهینه با نمونه فاقد صمغ نیز مشخص گردید, نمونه حاوی صمغ ریحان و فارسی از بافت یکنواخت تری در مقایسه با نمونه شاهد برخوردار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حفیظ، محمدمسعود، و شیخ الاسلامی، زهرا. (1399). بهینه یابی فرمول نان حجیم حاوی صمغ های فارسی و ریحان. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 16(4 (پیاپی 64) )، 395-408. SID. https://sid.ir/paper/406163/fa

    Vancouver: کپی

    حفیظ محمدمسعود، شیخ الاسلامی زهرا. بهینه یابی فرمول نان حجیم حاوی صمغ های فارسی و ریحان. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛16(4 (پیاپی 64) ):395-408. Available from: https://sid.ir/paper/406163/fa

    IEEE: کپی

    محمدمسعود حفیظ، و زهرا شیخ الاسلامی، “بهینه یابی فرمول نان حجیم حاوی صمغ های فارسی و ریحان،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 4 (پیاپی 64) ، pp. 395–408، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406163/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button