مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,371
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

742
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تیمارهای حرارتی بر ویژگی های رئولوژیکی و بافتی صمغ دانه ریحان

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 16

چکیده

 مقدمه: هیدروکلوئیدها (صمغ ها) جزئی از ترکیبات مواد غذایی می باشند که هنگام انتقال, فرآوری, نگهداری و توزیع مواد غذایی, تحت تاثیر تیمارهای حرارتی قرار می گیرند. در این پژوهش تاثیر تیمارهای حرارتی بر تغییر رنگ, خصوصیات رئولوژیکی و بافتی (سفتی, چسبندگی و قوام) صمغ دانه ریحان بررسی شد.مواد و روش ها: صمغ دانه ریحان استخراج و جهت بررسی خصوصیات رئولوژیکی و رنگ, محلول های با غلظت 0.2% و جهت بررسی خصوصیات بافتی محلول هایی با غلظت های 3 و 4% از صمغ خشک شده تهیه و سپس تحت تیمارهای حرارتی متفاوت (دماهای 25, 50, 75, 100, 121 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه) قرار گرفتند.یافته ها: اعمال تیمارهای حرارتی باعث افزایش ویسکوزیته صمغ دانه ریحان شد. بافت ژل تهیه شده در برابر تیمارهای حرارتی مقاومت خوبی از خود نشان داده و مقادیر سفتی, چسبندگی و قوام ژل 3 درصد صمغ دانه ریحان پس از اعمال تیمار حرارتی در دمای 121 درﺟﻪ ﺳﺎنتی ﮔﺮاد, به ترتیب 51.3 گرم, 23.75 گرم در ثانیه و 211.99 گرم در ثانیه بدست آمدند. با افزایش دمای تیمار حرارتی, رنگ نمونه ها روشنتر (افزایش (L شد.نتیجه گیری: نتایج برازش داده ها حاکی از رفتار سودوپلاستیک صمغ دانه ریحان بوده و مدل قانون توان جهت بررسی آن مناسب می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ضامنی، عاکفه، کاشانی نژاد، مهدی، و صالحی، فخرالدین. (1394). اثر تیمارهای حرارتی بر ویژگی های رئولوژیکی و بافتی صمغ دانه ریحان. علوم غذایی و تغذیه، 12(4 (پیاپی 48))، 5-16. SID. https://sid.ir/paper/143283/fa

    Vancouver: کپی

    ضامنی عاکفه، کاشانی نژاد مهدی، صالحی فخرالدین. اثر تیمارهای حرارتی بر ویژگی های رئولوژیکی و بافتی صمغ دانه ریحان. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1394؛12(4 (پیاپی 48)):5-16. Available from: https://sid.ir/paper/143283/fa

    IEEE: کپی

    عاکفه ضامنی، مهدی کاشانی نژاد، و فخرالدین صالحی، “اثر تیمارهای حرارتی بر ویژگی های رئولوژیکی و بافتی صمغ دانه ریحان،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 12، no. 4 (پیاپی 48)، pp. 5–16، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143283/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button