مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

431
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

520
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر منطقه جغرافیایی سکونت در تنوع غذایی خانوارهای شهری ایران

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 18

چکیده

 سابقه و هدف: عادات غذایی و رفتار تغذیه ای مردم در حقیقت شکل دهنده فرهنگ غذایی هر جامعه می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی عوامل موثر بر تنوع غذایی در خانوارهای شهری ایران است. مواد و روش ها: مطالعه به صورت مقطعی و تحلیلی بر روی 18627 خانوار انجام گرفت. داده ها از نشریه درآمد و هزینه خانوار شهری 1395 مرکز آمار ایران جمع آوری شد. در این تحقیق, برای اندازه گیری تنوع غذایی از نمایه بری استفاده شد. نمایه مزبور بین یک تا صفر بوده و مقدار بیشتر نشانگر تنوع غذایی بیشتر است. متغیرهای الگو مورد مطالعه, شامل متغیرهای فردی (سن, تحصیلات, جنس)؛ اجتماعی (سواد, منطقه جغرافیایی, نرخ مشارکت)؛ اقتصادی (درآمد, هزینه) می باشند. یافته ها: افزایش یک فرد با سواد در خانوار درصدک های 10, 25, 50, 75 و 90 موجب افزایش تنوع غذایی بترتیب 0013/0, 0003/0, 0001/0, 0008/0 و 0007/0 در نمایه تنوع غذایی می شود (01/0P<). مخارج سرانه غذایی در همه صدک ها رابطه مثبت با تنوع غذایی دارد. در صدک میانه (50%t=) افزایش 1000 ریال به سرانه مخارج غذایی, تنوع غذایی خانوار را 5/2 درصد افزایش می دهد (01/0P<). خانوارهای ساکن مناطق جنوبی و مرکزی کشور به ترتیب بیشترین و کمترین تنوع را در رژیم غذایی خود دارند. نتیجه گیری: رفتار تنوع غذایی در خانوارهای ایرانی بیش از همه وابسته به منطقه سکونت آنها می باشد. رشد درآمد خانوار در صدک های پایین موجب افزایش تنوع غذایی می گردد. لذا رشد اقتصادی منجر به تنوع غذایی و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر خواهد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مجاوریان، سیدمجتبی، گیلک حکیم آبادی، محمدتقی، سجادی، پروین، کریمی، ایوب، و مجاوریان، سیده پرستو. (1398). تاثیر منطقه جغرافیایی سکونت در تنوع غذایی خانوارهای شهری ایران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 14(4 )، 9-18. SID. https://sid.ir/paper/406168/fa

    Vancouver: کپی

    مجاوریان سیدمجتبی، گیلک حکیم آبادی محمدتقی، سجادی پروین، کریمی ایوب، مجاوریان سیده پرستو. تاثیر منطقه جغرافیایی سکونت در تنوع غذایی خانوارهای شهری ایران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛14(4 ):9-18. Available from: https://sid.ir/paper/406168/fa

    IEEE: کپی

    سیدمجتبی مجاوریان، محمدتقی گیلک حکیم آبادی، پروین سجادی، ایوب کریمی، و سیده پرستو مجاوریان، “تاثیر منطقه جغرافیایی سکونت در تنوع غذایی خانوارهای شهری ایران،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 4 ، pp. 9–18، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406168/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا