مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

980
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر محافظتی سوسپانسیون هسته انگور بر شاخص های گلوکز، انسولین و سطح آنتی اکسیدان های سرم بعد از تزریق آلوکسان در موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

کلیدواژه

هسته انگور مشکی (شاهانی)Q3

چکیده

 سابقه و هدف: مطالعات گذشته نشان می دهد که ایجاد دیابت قندی با افزایش تولید گونه های اکسیژن واکنش گر و نقص سیستم های آنتی اکسیدانی در ارتباط است. هسته انگور به علت داشتن به دام اندازنده های رادیکال آزادی که اصطلاحا پروآنتوسیانیدین نامیده می شوند می تواند اثر محافظتی معنی داری را در مقابل استرس اکسیداتیو ایفا نماید. هدف از مطالعه حاضر, بررسی اثر هسته انگور مشکی (شاهانی) در مقابل افزایش قند خون, انسولین و سطح کل آنتی اکسیدان های سرم بعد از تزریق آلوکسان رت بود.مواد و روش ها: در این مطالعه 90 موش صحرایی (رت) بالغ نر از نژاد wistar و با وزنی در حدود 220-180 گرم مورد استفاده قرار گرفت که در سه گروه تقسیم بندی شدند: 1- گروه کنترل (دریافت کننده آب مقطر), 2- گروه دریافت کننده دوز بالای هسته انگور (2 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز), 3- گروه دریافت کننده دوز پایین هسته انگور (1 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز). رت ها در گروه 2 و 3 با سوسپانسیون آبی هسته انگور (در حجم 2 میلی لیتر) پیش درمانی شدند. رت ها در گروه شاهد نیز 2 میلی لیتر آب مقطر دریافت نمودند. این سوسپانسیون به روش تغذیه دهانی با لوله به حیوانات خورانده شد. این پیش درمانی به مدت چهار روز و روزانه یک بار با مقادیر ذکر شده ادامه یافت. در روز چهارم یک ساعت پس از تجویز این سوسپانسیون, آلوکسان به صورت زیر جلدی و در دوز 70 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تزریق شد. سپس 24, 48, 72 ساعت پس از تزریق آلوکسان حیوانات کشته شده و خون شان جمع آوری گردید. سطح سرمی گلوکز, سطح انسولین سرم (با روش ELISA) و سطح کل آنتی اکسیدان ها در سرم (به روش FRAP) اندازه گیری شد.نتایج: نتایج این مطالعه نشان داد که تجویز خوراکی هسته انگور در دوز بالا به طور معنی داری از ایجاد هیپرگلیسمی ناشی از تزریق آلوکسان جلوگیری می نماید (p<0.05) اما کاهش سطوح گلوکز در 24 و 72 ساعت در رت هایی که دوز پایین هسته انگور را دریافت داشتند معنی دار نبود. از طرف دیگر تجزیه و تحلیل داده های ما نشان داد که هسته ی انگور در دوزهای بالا و پایین افزایش معنی داری را در سطوح انسولین سرم در 24, 48 و 72 ساعت پس از تزریق آلوکسان ایجاد می نماید (p<0.05). همچنین سطوح کل آنتی اکسیدان های سرم به طور معنی داری (در 24 و 48 ساعت) در رت هایی که دوزهای پایین هسته انگور را دریافت کردند افزایش یافت (p<0.05) در حالی که در گروه های دیگر این افزایش معنی دار نبود.نتیجه گیری: با توجه به یافته های این مطالعه به نظر می رسد که هسته انگور در دوز بالای آن در کاهش هیپرگلیسمی ناشی از تزریق آلوکسان در نمونه تجربی دیابت قندی موثر است. چنین اثری ممکن است وابسته به مواد دارای ویژگی های آنتی اکسیدانی و یا دیگر مواد موجود در هسته انگور باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهاب الدین، محمداسماعیل، پورامیر، مهدی، مقدم نیا، علی اکبر، رسایی، محمدجواد، و پرستویی، کریم. (1387). بررسی اثر محافظتی سوسپانسیون هسته انگور بر شاخص های گلوکز, انسولین و سطح آنتی اکسیدان های سرم بعد از تزریق آلوکسان در موش صحرایی. فیض، 12(2 (پی در پی 46))، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/40626/fa

    Vancouver: کپی

    شهاب الدین محمداسماعیل، پورامیر مهدی، مقدم نیا علی اکبر، رسایی محمدجواد، پرستویی کریم. بررسی اثر محافظتی سوسپانسیون هسته انگور بر شاخص های گلوکز, انسولین و سطح آنتی اکسیدان های سرم بعد از تزریق آلوکسان در موش صحرایی. فیض[Internet]. 1387؛12(2 (پی در پی 46)):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/40626/fa

    IEEE: کپی

    محمداسماعیل شهاب الدین، مهدی پورامیر، علی اکبر مقدم نیا، محمدجواد رسایی، و کریم پرستویی، “بررسی اثر محافظتی سوسپانسیون هسته انگور بر شاخص های گلوکز, انسولین و سطح آنتی اکسیدان های سرم بعد از تزریق آلوکسان در موش صحرایی،” فیض، vol. 12، no. 2 (پی در پی 46)، pp. 0–0، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/40626/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button