مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,199
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

639
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان فلوئور منابع آب آشامیدنی شهرستان کاشان در سال 1378

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 43

کلیدواژه

چکیده

 سابقه و هدف: فلوئور یکی از آنیون های موجود در آب و خاک است که ترکیبات مختلف آن در طبیعت پراکنده است. فلوئور سیزدهمین ماده ترکیبی جهان از لحاظ مقدار کل موجود در زمین می باشد لیکن مقدار آن در آب های مختلف متفاوت است. از آن جایی که بیشترین نیاز بدن به فلوئور باید از طریق آب آشامیدنی تامین شود تعیین مقدار آن در آب های آشامیدنی از اهمیت بسزایی برخوردار است, لذا به منظور تعیین فلوئور منابع آب آشامیدنی کاشان, این تحقیق در سال های 78-1377 انجام گرفت.مواد و روش ها: پژوهش حاضر به روش توصیفی انجام گرفته است. از آن جایی که هر منبع آب نیاز بخشی از جمعیت شهری یا روستایی را تامین می کند از تمامی منابع آب آشامیدنی شهرستان کاشان که در حال بهره برداری بود, نمونه برداری شد. با توجه به تغییر فعلی میزان فلوئور در طول سال, در دو نوبت نمونه برداری تکرار گردید. نمونه در ظروف پلاستیکی به روش استاندارد برداشته و سریعا به آزمایشگاه بهداشت محیط دانشکده بهداشت ارسال گردید. آزمایشات میزان فلوئور آب مطابق روش های استاندارد انجام گرفت.یافته ها: از 201 نمونه در دو نوبت نمونه برداری شد. حداقل مقدار تعیین شده فلوئور 0.25 میلی گرم در لیتر و حداکثر 1.2 میلی گرم در لیتر بود. میانگین میزان فلوئور در مرحله اول فصل پرآب 0.65 میلی گرم در لیتر و میانگین در مرحله دوم فصل کم آب 0.64 میلی گرم در لیتر بود. همچنین میانگین فلوئور آب چاه های مورد آزمایش 0.7, چشمه ها 0.57, قنات 0.49 میلی گرم در لیتر بود. 50.6% منابع آب در حد استاندارد بودند. در مناطق دشت و هموار میزان فلوئور از وضعیت بهتر و مطلوب تری برخوردار بود.نتیجه گیری و توصیه ها: میزان فلوئور بعضی از منابع آب شرب شهرستان کاشان کمتر از استانداردهای جهانی است که پیشنهاد می گردد در این مناطق فلوئور به زنجیره غذایی مردم اضافه گردد. به عنوان یک راه حل برای گروه آسیب پذیر کودکان دبستانی, اجرای طرح استفاده از دهان شویه ها در مدارس مناطق فوق توصیه می گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    الماسی، حسن، مصطفایی، غلامرضا، و ایران شاهی، لیلا. (1381). بررسی میزان فلوئور منابع آب آشامیدنی شهرستان کاشان در سال 1378. فیض، 6(1 (پی در پی 21))، 37-43. SID. https://sid.ir/paper/40746/fa

    Vancouver: کپی

    الماسی حسن، مصطفایی غلامرضا، ایران شاهی لیلا. بررسی میزان فلوئور منابع آب آشامیدنی شهرستان کاشان در سال 1378. فیض[Internet]. 1381؛6(1 (پی در پی 21)):37-43. Available from: https://sid.ir/paper/40746/fa

    IEEE: کپی

    حسن الماسی، غلامرضا مصطفایی، و لیلا ایران شاهی، “بررسی میزان فلوئور منابع آب آشامیدنی شهرستان کاشان در سال 1378،” فیض، vol. 6، no. 1 (پی در پی 21)، pp. 37–43، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/40746/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button