مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

375
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت تغذیه کهنسالان استان قم در سال 95-1394

صفحات

 صفحه شروع 34 | صفحه پایان 43

چکیده

 زمینه و هدف: سالمندی موجب تغییراتی در کلیه ابعاد سلامتی می شود که فرد را مستعد ابتلا به سوءتغذیه می کند. تغذیه مهم ترین بخش سلامت است. در مطالعات بسیاری ارتباط قوی سوءتغذیه با افزایش مرگ و میر در سالمندی نشان داده شده است. سوء تغذیه یک عامل خطر قابل شناسایی و پیشگیری می باشد که تشخیص به موقع آن, امکان مداخله موثر را فراهم می کند. در این راستا, مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت تغذیه سالمندان استان قم انجام شد. روش بررسی: مطالعه مقطعی-تحلیلی حاضر در ارتباط با 144 نفر از کهنسالان بالای 85 سال استان قم در سال 95-1394 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات, کاربردی ترین پرسشنامه مختصر ارزیابی وضعیت تغذیه (MNA: Mini nutritional nssessment) بود. حجم نمونه با روش نمونه گیری چند مرحله ای, ابتدا به صورت طبقه بندی تناسبی و سپس تصادفی ساده معادل 144 نفر انتخاب شد. داده ها با استفاده از نرم افزار 20 SPSS و روش آماری کای اسکویر تجزیه و تحلیل گردیدند. یافته ها: براساس طبقه بندی MNA, 1/27 درصد از افراد مطالعه مبتلا به سوءتغذیه بودند, 2/47 درصد در معرض سوءتغذیه قرار داشتند و 7/25 درصد دارای وضعیت تغذیه مطلوب بودند. نوع گروه حمایتی (کمیته امداد, بهزیستی و بنیاد شهید) و متغیر مصرف بیش از سه دارو, متغیرهای داشتن دندان و توانایی جویدن, شاخص توده بدنی, تعداد وعده های غذایی, مصرف میوه, سبزی و گروه پروتیین ارتباط معناداری با وضعیت تغذیه داشتند. نتیجه گیری: مطابق با یافته های پژوهش حاضر, در مجموع 3/74 درصد از سالمندان به سوءتغذیه مبتلا بوده و یا در معرض آن قرار داشتند. با توجه به اینکه مداخله مناسب برای سوءتغذیه وجود دارد, لازم است طراحی مداخله ای به منظور اصلاح الگوی تغذیه از طرق مختلف آموزشی, اقتصادی و معیشتی به منظور ارتقای سطح زندگی سالمندان از سوی مسیولان کلیه ارگان های مرتبط با جدیت پیگیری شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بهادری، آرزو، حضوری، محمد، و محمدصالحی، نرگس. (1399). بررسی وضعیت تغذیه کهنسالان استان قم در سال 95-1394. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 14(10 )، 34-43. SID. https://sid.ir/paper/407748/fa

    Vancouver: کپی

    بهادری آرزو، حضوری محمد، محمدصالحی نرگس. بررسی وضعیت تغذیه کهنسالان استان قم در سال 95-1394. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1399؛14(10 ):34-43. Available from: https://sid.ir/paper/407748/fa

    IEEE: کپی

    آرزو بهادری، محمد حضوری، و نرگس محمدصالحی، “بررسی وضعیت تغذیه کهنسالان استان قم در سال 95-1394،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 14، no. 10 ، pp. 34–43، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407748/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button