مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

397
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شیوع آلودگی نمونه های طغیان غذایی به شیگلا، تعیین سروتایپینگ و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن در ایران

صفحات

 صفحه شروع 110 | صفحه پایان 120

چکیده

 زمینه و هدف: بیماری های منتقله از غذا یکی از مشکلات گسترده و رو به رشد در جوامع بشری است. از طرف دیگر مقاومت به عوامل ضد میکروبی یک معضل جهانی بوده و آگهی از الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی میکروارگانیسم ها برای درمان بیماری های منتقله از غذا حائز اهمیت است. لذا هدف از این مطالعه تعیین فراوانی نسبی آلودگی نمونه های طغیان غذایی به شیگلا, تعیین سروتایپینگ و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن در ایران می باشد. روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی و در طی مدت سال های94 و 1395 بر روی 239 طغیان منتقله از غذا که شامل 1012 نمونه (سواپ مدفوع اسهال) ارسال شده از استان های مختلف ایران صورت گرفت. نمونه های جدا شده شیگلا از نظر کشت میکروبی, سروگروپینگ و آنتی بیوگرام مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج: از 1012 نمونه سواپ مدفوع 29جدایه شیگلا (86/2 %) به دست آمد. از میان استان ها کردستان, اصفهان و سمنان با 6/20%, بیشترین طغیان های شیگلایی را به خود اختصاص دادند. بیشترین علائم بالینی مربوط به کرامپ شکمی, استفراغ, تهوع و اسهال غیر خونی بود. در این مطالعه شیوع شیگلا سونئی 16(2/55 %) و شیگلا فلکسنری 13 (8/44 %) به دست آمد. در این مطالعه مقاومت به سیپروفلوکساسین 4/3% گزارش گردید. نتیجه گیری: با توجه به فراوانی طغیان های مربوط به باکتری شیگلا در تابستان و گسترش مقاومت به سیپروفلوکساسین در این باکتری ها, بررسی الگوی مقاومت دارویی آن ها در کاهش هزینه های مصرفی درمان و به کارگیری اقدامات لازم جهت کنترل و پیشگیری بیماری حائز اهمیت است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلطان دلال، محمدمهدی، قهرمانی، روژین، اخوان سپهی، عباس، و رجبی، زهرا. (1398). شیوع آلودگی نمونه های طغیان غذایی به شیگلا, تعیین سروتایپینگ و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن در ایران. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، 17(2 )، 110-120. SID. https://sid.ir/paper/407975/fa

    Vancouver: کپی

    سلطان دلال محمدمهدی، قهرمانی روژین، اخوان سپهی عباس، رجبی زهرا. شیوع آلودگی نمونه های طغیان غذایی به شیگلا, تعیین سروتایپینگ و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن در ایران. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی[Internet]. 1398؛17(2 ):110-120. Available from: https://sid.ir/paper/407975/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی سلطان دلال، روژین قهرمانی، عباس اخوان سپهی، و زهرا رجبی، “شیوع آلودگی نمونه های طغیان غذایی به شیگلا, تعیین سروتایپینگ و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن در ایران،” مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، vol. 17، no. 2 ، pp. 110–120، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407975/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button