مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,451
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

741
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی استرس گرمایی محیط در کارگران نانوایی های کاشان

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 29

چکیده

 سابقه و هدف:  با توجه به عوارض شناخته شده استرس گرمایی در محیط های گرم از جمله نانوایی ها و عدم اطلاع از وضعیت آن در کاشان و به منظور تعیین استرس گرمایی و عوامل مربوط به آن, این تحقیق روی کارگران نانوایی های شهر کاشان در تابستان سال 1382 انجام گرفت مواد و روش ها: پژوهش به روش توصیفی روی 175 کارگر (شاطر و نان درآور) در 100 نانوایی که به طور تصادفی انتخاب شدند, انجام شد. جهت تعیین استرس گرمایی محیط با استفاده از شاخص WBGT از دستگاه WBGT با مدل HSM100 استفاده شد و مطابق با روش استاندارد ISO 7234  اندازه گیری ها در گرم ترین ساعات روز تابستان صورت پذیرفت. در این مطالعه عواملی نظیر تکنیک پخت, نوع نانوایی, نوع تهویه و فضای نانوایی ها مورد بررسی و قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها: از مجموع 100 نانوایی مورد مطالعه, 51 نانوایی دارای تکنولوژی پخت ماشینی و 49 نانوایی دارای تکنولوژی پخت سنتی بودند و از مجموع 175 کارگر مورد مطالعه در این نانوایی ها 107 نفر (1/61 درصد) در محیط های با استرس گرمایی کار می کردند. میزان استرس گرمایی در نانوایی های سنتی 2/54 درصد و در نانوایی های ماشینی 8/45 درصد بود و کارگرانی که در نانوایی با تکنولوژی پخت سنتی کار می کردند 3.3 برابر بیشتر از کارگران نانوایی ماشینی در مواجهه با استرس گرمایی بودند. نتیجه گیری و توصیه ها: استرس گرمایی در نانوایی های کاشان نگران کننده بوده و در نانوایی های سنتی به مراتب بیشتر از نانوایی های ماشینی است, لذا انجام برخی تغییرات در تکنولوژی پخت سنتی را به صورت تحقیق پیشنهاد می نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حنانی، میترا، مطلبی کاشانی، مسعود، موسوی، سیدغلامعباس، و بهرامی، عباس. (1383). بررسی استرس گرمایی محیط در کارگران نانوایی های کاشان. فیض، 8(3 (پی در پی 31))، 25-29. SID. https://sid.ir/paper/40883/fa

    Vancouver: کپی

    حنانی میترا، مطلبی کاشانی مسعود، موسوی سیدغلامعباس، بهرامی عباس. بررسی استرس گرمایی محیط در کارگران نانوایی های کاشان. فیض[Internet]. 1383؛8(3 (پی در پی 31)):25-29. Available from: https://sid.ir/paper/40883/fa

    IEEE: کپی

    میترا حنانی، مسعود مطلبی کاشانی، سیدغلامعباس موسوی، و عباس بهرامی، “بررسی استرس گرمایی محیط در کارگران نانوایی های کاشان،” فیض، vol. 8، no. 3 (پی در پی 31)، pp. 25–29، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/40883/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا