مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,049
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

740
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی شاخص استرس گرمایی WBGT در نانوایی های لواش سنتی و ماشینی شهر کرمانشاه در فصول سرد

صفحات

 صفحه شروع 14 | صفحه پایان 21

چکیده

 زمینه و هدف: شرایط جوی محیط کار در بهداشت حرفه ای در رده عوامل فیزیکی زیان آور تقسیم بندی می شود و پایش فردی, محیطی و کنترل این عامل زیان آور در محیط های کار بر اساس مقررات بهداشتی الزام گردیده است. لذا در این مطالعه چگونگی مواجهه کارگران با گرما و میزان تنش گرمایی در نانوایی های سنتی و ماشینی شهر کرمانشاه را در آذر و دی ماه 1392مورد بررسی قرار داده ایم. روش بررسی: در این مطالعه, از میان 213 نانوایی لواش سنتی و ماشینی سطح شهر کرمانشاه, تعداد 63 نانوایی با 116 نفر شاغل به طور تصادفی انتخاب گردید و شاخص استرس گرمایی WBGT در ناحیه کمر و نزدیک به شاطر اندازه گیری شد. همچنین از پرسشنامه ارزیابی مقدماتی تنش گرمایی, جهت بررسی عوارض انتزاعی ناشی از گرما برای کلیه افراد شاغل در نانوایی های مورد مطالعه استفاده شده است. یافته ها: نتایج اندازه گیری ها نشان داد که میانگین شاخص WBGT در نانوایی های لواش ماشینی 2/79 ± 25/63 درجه سانتیگراد و میانگین شاخص WBGT در نانوایی های لواش سنتی 2/82± 28/55 درجه سانتیگراد بود, که بصورت معناداری شاخص WBGT در نانوایی های لواش سنتی بیشتر از نانوایی های لواش ماشینی می باشد ( 05/0p<). همچنین در استخراج عوارض انتزاعی براساس پرسشنامه, مشخص گردید, 64/6 درصد از شاغلین مورد مطالعه در هردو گروه لواش سنتی و ماشینی از درد های عضلانی رنج می برند. نتیجه گیری: این پژوهش نشان داد در فصل زمستان نیز, شاخص استرس گرمایی WBGT در نانوایی های لواش سنتی بیشتر از حد مجاز بوده و از این نظر سلامت کارگران در نانوایی های سنتی شهر کرمانشاه نگران کننده است. همچنین این مطالعه نشان داد بیشتر کارگران شاغل در نانوایی های شهر کرمانشاه از دردهای عضلانی رنج می برند, لذا تحقیقات بیشتر برای ارائه راهکار مناسب جهت کاهش عوارض اسکلتی عضلانی کارگران شاغل در نانوایی ها توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برزگر، اکبر، عباسی، هدایت، و ساکی، امید. (1397). ارزیابی شاخص استرس گرمایی WBGT در نانوایی های لواش سنتی و ماشینی شهر کرمانشاه در فصول سرد. علوم پزشکی زانکو، 19(60 )، 14-21. SID. https://sid.ir/paper/113116/fa

    Vancouver: کپی

    برزگر اکبر، عباسی هدایت، ساکی امید. ارزیابی شاخص استرس گرمایی WBGT در نانوایی های لواش سنتی و ماشینی شهر کرمانشاه در فصول سرد. علوم پزشکی زانکو[Internet]. 1397؛19(60 ):14-21. Available from: https://sid.ir/paper/113116/fa

    IEEE: کپی

    اکبر برزگر، هدایت عباسی، و امید ساکی، “ارزیابی شاخص استرس گرمایی WBGT در نانوایی های لواش سنتی و ماشینی شهر کرمانشاه در فصول سرد،” علوم پزشکی زانکو، vol. 19، no. 60 ، pp. 14–21، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/113116/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button