مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

253
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

463
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه برخی از شاخص های کیفی و آنتی اکسیدانی دو رقم انگور (. Vitis vinifera L) طی انبارمانی

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 92

چکیده

 یکی از ویژگی های مهم محصولات کشاورزی که در ارتباط با کیفیت محصول است, حساسیت آن در برابر فساد و کاهش کیفیت آن طی انبارمانی است. معمولاً محصولاتی با فعالیت آنتی اکسیدانی زیاد, مقاومت به تنش, کیفیت تغذیه ای و خاصیت انباری بهتری دارند. در این راستا پژوهشی با هدف بررسی ظرفیت آنتی اکسیدانی دو رقم انگور قزل اوزوم و حسینی قرمز در حفظ کیفیت انگور طی انبارمانی با استفاده از یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد میزان درصد کاهش وزن در قزل اوزوم 1/5 برابر بیشتر از حسینی قرمز بود. طی انبارمانی صفات کیفی حبه ها از قبیل مواد جامد محلول, pH, میزان نشت الکترولیت ها و شاخص طعم میوه افزایش ولی اسیدیته قابل تیتراسیون, کاروتنوئید, کلروفیلa و b, آنتوسیانین, ویتامین ث, فنول کل و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در هر دو رقم کاهش یافت. در این بین قزل اوزوم دارای کاروتنوئید بیشتری (2/6 برابر) نسبت به حسینی قرمز بود ولی شیب کاهش رنگیزه در حسینی قرمز بیشتر ازقزل اوزوم بود. در مقابل حسینی قرمز میزان فعالیت آنتی اکسیدانی(88/20 و 17/38 درصد به ترتیب در پوست و گوشت), فنول کل (به ترتیب 204/4 و 2/11 میلی گرم در 100 گرم به ترتیب در پوست و گوشت), کلروفیل a وb (به ترتیب 1/13 و 3/90 میکروگرم بر کیلوگرم) بیشتری نسبت به قزل اوزوم در پوست و گوشت حبه ها داشت ولی روند کاهش کیفیت آن طی انبارمانی, کند تر بود. در کل حسینی قرمز در انتهای دوره انبارداری خصوصیات کیفی خود را بهتر از رقم دیگر حفظ کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قلی زاده وکیل کندی، فهیمه، سیدحاجی زاده، حنیفه، بهمنی، علی، و رسولی، فرزاد. (1398). مطالعه برخی از شاخص های کیفی و آنتی اکسیدانی دو رقم انگور (. Vitis vinifera L) طی انبارمانی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 9(1 )، 79-92. SID. https://sid.ir/paper/408921/fa

    Vancouver: کپی

    قلی زاده وکیل کندی فهیمه، سیدحاجی زاده حنیفه، بهمنی علی، رسولی فرزاد. مطالعه برخی از شاخص های کیفی و آنتی اکسیدانی دو رقم انگور (. Vitis vinifera L) طی انبارمانی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1398؛9(1 ):79-92. Available from: https://sid.ir/paper/408921/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه قلی زاده وکیل کندی، حنیفه سیدحاجی زاده، علی بهمنی، و فرزاد رسولی، “مطالعه برخی از شاخص های کیفی و آنتی اکسیدانی دو رقم انگور (. Vitis vinifera L) طی انبارمانی،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 9، no. 1 ، pp. 79–92، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/408921/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button