Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

396
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کیفیت شیمیایی و میکروبی آب های بطری شده در ایران و محاسبه شاخص کیفیت آب

صفحات

 صفحه شروع 225 | صفحه پایان 246

چکیده

 زمینه و هدف: این مطالعه با هدف ارزیابی کیفیت شیمیایی و میکروبی آب های بطری شده در ایران و محاسبه شاخص کیفیت آب (WQI) انجام گرفت. روش بررسی: برندهای مختلف آب بطری شده (4 نمونه از 71 برند) به طور تصادفی از بازار جمع آوری شدند. مشخصات شیمیایی و میکروبی نمونه ها بررسی و تعیین گردید. در نهایت محاسبات مربوط به شاخص کیفیت آب (WQI) انجام شد و نمونه های آب بطری شده در طبقه بندی های بسیار خوب, خوب, ضعیف, خیلی ضعیف و نامناسب قرار گرفتند. یافته ها: در هیچ کدام از نمونه ها غلظت فلزات سنگین از استانداردهای ایران و غلظت سولفات, کلرور و فلوراید از استانداردهای بین المللی فراتر نبود. در چند نمونه, غلظت نیتریت و نیترات از استاندارد بالاتر بود. در پارامترهای مختلف, بین 8 تا 89 درصد از نمونه ها دارای غلظتی بیش از مقدار درج شده برروی برچسب بودند که بر روی برچسب درج شده بود. تعداد 5 گونه از باکتری های مختلف در 15 نمونه آب یافت گردید. از نظر شاخص WQI, در حدود 63 درصد از نمونه ها دارای کیفیت بسیار خوب بودند. همچنین 34 و 3 درصد از نمونه ها نیز به ترتیب در رده کیفی خوب و ضعیف قرار گرفتند. هیچ کدام از نمونه های آب بطری شده دارای کیفیت خیلی ضعیف و نامناسب نبودند. نتیجه گیری: کیفیت آب های بطری شده تحت بررسی عموما مناسب بود اما با توجه به گستره وسیع آب های بطری شده در ایران بر اساس برند و فصل سال, ارزشیابی مستمر روش های تصفیه آب در شرکت ها و پایش مداوم کیفیت شیمیایی و میکروبی آب های بطری شده در تمام فصول سال پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ابطحی، مهرنوش، علی محمدی، محمود، سعیدی، رضا، نبی زاده، رامین، عسکری، معصومه، محمودی، بابک، و غنی، مریم. (1400). ارزیابی کیفیت شیمیایی و میکروبی آب های بطری شده در ایران و محاسبه شاخص کیفیت آب. سلامت و محیط زیست، 14(2 )، 225-246. SID. https://sid.ir/paper/409957/fa

    Vancouver: کپی

    ابطحی مهرنوش، علی محمدی محمود، سعیدی رضا، نبی زاده رامین، عسکری معصومه، محمودی بابک، غنی مریم. ارزیابی کیفیت شیمیایی و میکروبی آب های بطری شده در ایران و محاسبه شاخص کیفیت آب. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1400؛14(2 ):225-246. Available from: https://sid.ir/paper/409957/fa

    IEEE: کپی

    مهرنوش ابطحی، محمود علی محمدی، رضا سعیدی، رامین نبی زاده، معصومه عسکری، بابک محمودی، و مریم غنی، “ارزیابی کیفیت شیمیایی و میکروبی آب های بطری شده در ایران و محاسبه شاخص کیفیت آب،” سلامت و محیط زیست، vol. 14، no. 2 ، pp. 225–246، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/409957/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا