مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

389
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی و تحلیل عمل کرد کارگروه تخصصی تغذیه و امنیت غذایی در زمینه ی تحقق اهداف راه بردی سند ملی تغذیه و امنیت غذایی ایران

صفحات

 صفحه شروع 261 | صفحه پایان 272

چکیده

 مقدمه تدوین سند ملی تغذیه و امنیت غذایی کشور, اقدامی مهم در راستای عملیاتی نمودن اسناد بالادستی در حوزه ی غذا و تغذیه ی ایران محسوب می شود. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی و تحلیل عمل کرد کارگروه تخصصی تغذیه و امنیت غذایی در تحقق اهداف راه بردی سند ملی تغذیه و امنیت غذایی کشور انجام گرفت. روش کار تحلیل محتوای کیفی اسناد و مدارک موجود, در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی انجام شد. کیفیت اجرایی جلسات بر اساس سه شاخص وجود گزارش های مبتنی بر شواهد, وجود مصوبات شفاف و پی گیری مصوبات, مورد ارزیابی قرار گرفت. مقولات اصلی به تفکیک اهداف راه بردی در قالب سه طبقه ی کلی چالش ها, راه کارها و اقدامات متناظر ارایه گردید. تحلیل کیفی داده ها با استفاده از نرم افزار مکس کیودا انجام شد. یافته ها بیش تر جلسات کارگروه تخصصی, صرفا با تمرکز بر 5 هدف از 17 هدف راه بردی, شامل کاهش عوامل خطرزای شاخص در محصولات کشاورزی و غذایی, کاهش میزان نمک, قندهای ساده و چربی در فرآورده های غذایی و آشامیدنی, افزایش میانگین دریافت اقلام اصلی سبد غذایی, استقرار غنی سازی و افزایش سواد تغذیه ای گروه های هدف, برگزار شده بود. از 71 جلسه ی برگزارشده, کیفیت 16 جلسه (5/22درصد) در حد قابل قبول ارزیابی شد و از 138 مصوبه, تنها 43 مورد (2/31درصد) پی گیری و اجرا شده بود. نتیجه گیری لزوم پی گیری جدی و مستند مصوبات, بهبود گزارش های ارایه شده با استناد کافی به شواهد و نیز پوشش جامع تر مسایل و مشکلات حوزه ی غذا و تغذیه, مواردی است که بر ضرورت بازنگری, تقویت عمل کرد و مدیریت کارگروه مزبور تاکید می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورقادری، مونا، محمدی نصرآبادی، فاطمه، دماری، بهزاد، عبداللهی، رضا، مافی مرادی، شیوا، عدالتی، ساره، و امیدوار، نسرین. (1398). ارزیابی و تحلیل عمل کرد کارگروه تخصصی تغذیه و امنیت غذایی در زمینه ی تحقق اهداف راه بردی سند ملی تغذیه و امنیت غذایی ایران. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، 22(4 (87 پیاپی) )، 261-272. SID. https://sid.ir/paper/411600/fa

    Vancouver: کپی

    پورقادری مونا، محمدی نصرآبادی فاطمه، دماری بهزاد، عبداللهی رضا، مافی مرادی شیوا، عدالتی ساره، امیدوار نسرین. ارزیابی و تحلیل عمل کرد کارگروه تخصصی تغذیه و امنیت غذایی در زمینه ی تحقق اهداف راه بردی سند ملی تغذیه و امنیت غذایی ایران. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)[Internet]. 1398؛22(4 (87 پیاپی) ):261-272. Available from: https://sid.ir/paper/411600/fa

    IEEE: کپی

    مونا پورقادری، فاطمه محمدی نصرآبادی، بهزاد دماری، رضا عبداللهی، شیوا مافی مرادی، ساره عدالتی، و نسرین امیدوار، “ارزیابی و تحلیل عمل کرد کارگروه تخصصی تغذیه و امنیت غذایی در زمینه ی تحقق اهداف راه بردی سند ملی تغذیه و امنیت غذایی ایران،” تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، vol. 22، no. 4 (87 پیاپی) ، pp. 261–272، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/411600/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button