مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

520
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تشخیص تقلبات آبلیموهای مصرفی در شهر تبریز بر اساس اندازه گیری ترکیبات فنلی به دو روش اسپکترومتری و کروماتوگرافی

صفحات

 صفحه شروع 459 | صفحه پایان 467

چکیده

 زمینه و هدف: لیموترش و آبلیمو که حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C و ترکیبات آنتی اکسیدان طبیعی به شکل پلی فنل ها هستند, جایگاه ویژه ای در سبد غذایی خانوارهای ایرانی دارند. فلاونوئید ها جزو ترکیبات پلی فنلی بوده و اریوسیترین, نارنجین و هسپریدین از مهم ترین فلاونوئیدها هستند. روش کار: بررسی مقدار و نوع پلی فنل ها و فلاونوئیدها در این ماده غذایی یکی از ابزارهای پی بردن به اصالت آبلیموی طبیعی می باشند. در این تحقیق تعداد 65 نمونه آبلیمو (42 نمونه آبلیموی بسته بندی شده و 23 نمونه آبلیموی فله ای) از شهر تبریز خریداری و ترکیبات فنلی تام به روش اسپکترومتری و مقادیر سه ترکیب فلاونوئیدی اریوسیترین, نارنجین و هسپریدین در آن با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع, به منطور بررسی تقلبات احتمالی اندازه گیری شد. یافته ها: میانگین مقدار تام ترکیبات پلی فنلی آبلیموهای بسته بندی شده و فله ای به ترتیب 275 و 303 میلی گرم در لیتر بدست آمد و در مجموع 9 نمونه (8/13%) با استاندارد ملی ایران مطابقت نداشته و غیر قابل مصرف تشخیص داده شد. در بررسی فلاونوئیدها نتایج نشان داد که میانگین مقادیر اریوسیترین, هسپریدین و نارینجین به ترتیب 32/17, 31/28 و 43/80 بود و بر این اساس تعداد 33 نمونه (78/50%) از آبلیمو ها با استاندارد ملی ایران منطبق نبود. در مطالعه حاضر دلیل غیراستاندارد بودن بیشتر نمونه های آبلیمو (8/78%), دارا بودن ترکیب فلاونوئیدی نارینجین بوده است. نتیجه گیری: در روش اندازه گیری ترکیبات فلاونوئیدی, 24 نمونه آبلیموی بیشتر (36% از نمونه ها) نسبت به روش اندازه گیری فنل تام, غیراستاندارد تشخیص داده شد و این موضوع نشان می دهد باتوجه به تقلب روزافزونی که در صنایع مختلف غذایی صورت می‫ گیرد, لازم است نهادهای ناظر بر کیفیت بهداشتی مواد غذایی, از روش‫ های جدید و کارآمد برای کشف تقلبات مواد غذایی و تامین سلامت جامعه استفاده نمایند. ‬ ‬

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیخ الدینی، مهری، سلمان نسب، زهرا، افشارمقدم، محمدرضا، عطازاده، رامین، و خندقی، جلیل. (1399). تشخیص تقلبات آبلیموهای مصرفی در شهر تبریز بر اساس اندازه گیری ترکیبات فنلی به دو روش اسپکترومتری و کروماتوگرافی. سلامت و بهداشت اردبیل، 11(4 )، 459-467. SID. https://sid.ir/paper/412405/fa

    Vancouver: کپی

    شیخ الدینی مهری، سلمان نسب زهرا، افشارمقدم محمدرضا، عطازاده رامین، خندقی جلیل. تشخیص تقلبات آبلیموهای مصرفی در شهر تبریز بر اساس اندازه گیری ترکیبات فنلی به دو روش اسپکترومتری و کروماتوگرافی. سلامت و بهداشت اردبیل[Internet]. 1399؛11(4 ):459-467. Available from: https://sid.ir/paper/412405/fa

    IEEE: کپی

    مهری شیخ الدینی، زهرا سلمان نسب، محمدرضا افشارمقدم، رامین عطازاده، و جلیل خندقی، “تشخیص تقلبات آبلیموهای مصرفی در شهر تبریز بر اساس اندازه گیری ترکیبات فنلی به دو روش اسپکترومتری و کروماتوگرافی،” سلامت و بهداشت اردبیل، vol. 11، no. 4 ، pp. 459–467، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/412405/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button