مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

408
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

168
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدیریت کیفیت منابع آب جنوب شهر تهران جهت تولید محصولات کشاورزی (مطالعه موردی منطقه 19 شهری تهران)

صفحات

 صفحه شروع 311 | صفحه پایان 324

چکیده

 زمینه و هدف کیفیت آب مورد استفاده در تولید محصولات کشاورزی از جنبه های بهداشت و سلامت انسان و محیط‫ زیست بسیار مهم می‫ باشد. این پژوهش با هدف تخمین میزان آلودگی رواناب‫ های سطحی و آب‫ های زیرزمینی و شناسایی خطرات بالقوه و ارایه راهکارهای مدیریتی جهت استفاده از آنها در تولید محصولات کشاورزی جنوب شهر تهران انجام گردید. ‬ ‬ ‬ ‬ روش کار نقاط نمونه برداری شامل 14 نقطه از شبکه جمع آوری و دفع آب‫ های سطحی و کانال های آبرسانی زمین های کشاورزی و 7 نقطه از چاه های زیرزمینی موجود در منطقه 19 شهر تهران بود. پارامترهای مورد بررسی شامل BOD, COD, نیترات, اکسیژن محلول, هدایت الکتریکی, آمونیوم, فسفات, کدورت, سختی کل, pH و SAR بود. داده های بدست‫ آمده برای تعیین وضعیت کیفی ایستگاه‫ های نمونه برداری وارد نرم افزار WQI گردیده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. ‬ ‬ ‬ یافته ها نتایج شاخص کیفیت آب (WQI) نشان داد میزان آلودگی آب سطحی در 14 نقطه نمونه برداری بین متوسط تا خیلی بد بود. 57 درصد نقاط آب سطحی دارای آلودگی خیلی زیاد, 36 درصد نقاط نسبتا بد و 7 درصد از نظر شاخص آلودگی در حد متوسط بود. نتیجه گیری با توجه به اینکه بیشترین میزان آلودگی در نواحی 3, 4 و 5 منطقه مورد مطالعه بود و در این نواحی آب سطحی و زیرزمینی برای تولید محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد, لذا محصولات تولید شده از جنبه سلامت تولیدات کشاورزی می تواند دارای چالش‫ های جدی باشد. بنابراین برای مدیریت چالش ایجاد شده و بحران‫ های آینده منطقه, در چارچوب برنامه ارزیابی محیط زیست, راهکارهای مدیریتی در چهار گروه برنامه ریزی, پیاده‫ سازی و نظارت, پایش و بازنگری پیشنهاد می گردد. ‬ ‬ ‬

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جنگجو، محمدرضا، زعیم دار، مژگان، جوزی، سیدعلی، فهمی، هدایت، و مرندی، رضا. (1399). مدیریت کیفیت منابع آب جنوب شهر تهران جهت تولید محصولات کشاورزی (مطالعه موردی منطقه 19 شهری تهران). سلامت و بهداشت اردبیل، 11(3 )، 311-324. SID. https://sid.ir/paper/412812/fa

    Vancouver: کپی

    جنگجو محمدرضا، زعیم دار مژگان، جوزی سیدعلی، فهمی هدایت، مرندی رضا. مدیریت کیفیت منابع آب جنوب شهر تهران جهت تولید محصولات کشاورزی (مطالعه موردی منطقه 19 شهری تهران). سلامت و بهداشت اردبیل[Internet]. 1399؛11(3 ):311-324. Available from: https://sid.ir/paper/412812/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا جنگجو، مژگان زعیم دار، سیدعلی جوزی، هدایت فهمی، و رضا مرندی، “مدیریت کیفیت منابع آب جنوب شهر تهران جهت تولید محصولات کشاورزی (مطالعه موردی منطقه 19 شهری تهران)،” سلامت و بهداشت اردبیل، vol. 11، no. 3 ، pp. 311–324، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/412812/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button