مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

210
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

443
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عوامل پیش بینی کننده قصد مصرف میوه و سبزی در دانش آموزان دوره اول متوسطه بر اساس سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده

صفحات

 صفحه شروع 986 | صفحه پایان 994

چکیده

 پیش زمینه و هدف: مصرف مقادیر مناسب میوه و سبزیجات در رژیم غذایی روزانه یکی از راهکارهای مهم پیشگیری از بیماری ها و ارتقای سطح سلامتی به ویژه در دوره نوجوانی است. هدف این مطالعه, بررسی و تبیین ابعاد روان شناختی مصرف میوه و سبزیجات با به کارگیری تیوری رفتار برنامه ریزی شده در دانش آموزان دوره اول متوسطه بود. مواد و روش کار: مطالعه حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی بود که با مشارکت 416 نفر از دانش آموزان دوره اول متوسطه شهر خوی در سال 1398 انجام گرفت. نمونه گیری به روش خوشه ای چندمرحله ای بود. ابزار گردآوری داده های این مطالعه پرسش نامه ای مشتمل بر مشخصات دموگرافیک, سوالات مرتبط با سازه های تیوری رفتار برنامه ریزی شده و سوالاتی در ارتباط با میزان مصرف میوه و سبزی در طول روز بود. داده ها با استفاده روش های آماری توصیفی و استنباطی (فراوانی, میانگین, انحراف معیار, ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی) در نرم افزار spss با نسخه 22 تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که میزان مصرف میوه و سبزی در بین دانش آموزان در حد نامطلوب برای سلامتی و به میزان مصرف میوه 41/0 واحد و سبزیجات 77/0 واحد جمعا 18/1 واحد در روز محاسبه شد. همچنین نتایج مطالعه نشان داد که از بین سازه های تیوری رفتار برنامه ریزی شده, سازه نگرش و کنترل رفتاری درک شده مهم ترین پیش بینی کننده قصد رفتار مصرف میوه و سبزیجات با واریانس تغییر 23 درصد در بین دانش آموزان بودند. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه به واسطه به کارگیری توسط ارایه دهندگان خدمات سلامت در برنامه ریزی, طراحی مداخلات آموزشی و تعیین استراتژی های مناسب در جهت افزایش مصرف میوه و سبزی و به دنبال آن کنترل و پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان, می تواند مفید واقع شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    دیدارلو، علیرضا، سرخابی، زهرا، و شرفخانی، ناصر. (1399). بررسی عوامل پیش بینی کننده قصد مصرف میوه و سبزی در دانش آموزان دوره اول متوسطه بر اساس سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده. مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، 18(12 (پی در پی 137) )، 986-994. SID. https://sid.ir/paper/413185/fa

    Vancouver: کپی

    دیدارلو علیرضا، سرخابی زهرا، شرفخانی ناصر. بررسی عوامل پیش بینی کننده قصد مصرف میوه و سبزی در دانش آموزان دوره اول متوسطه بر اساس سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده. مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه[Internet]. 1399؛18(12 (پی در پی 137) ):986-994. Available from: https://sid.ir/paper/413185/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا دیدارلو، زهرا سرخابی، و ناصر شرفخانی، “بررسی عوامل پیش بینی کننده قصد مصرف میوه و سبزی در دانش آموزان دوره اول متوسطه بر اساس سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده،” مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، vol. 18، no. 12 (پی در پی 137) ، pp. 986–994، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/413185/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا