مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

296
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

170
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف چغندر بر فشارخون، ضربان قلب، میزان درک فشار تمرین و سرعت دویدن دختران جوان ورزشکار

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 92

چکیده

 زمینه و هدف: چغندر منبع غنی از آنتی اکسیدان ها و سرشار از نیترات است. هدف از پژوهش حاضر, بررسی تاثیر مصرف چغندر بر فشارخون, ضربان قلب, میزان درک فشار تمرین و سرعت دویدن دختران جوان ورزشکار بود. مواد و روش ها: بدین منظور 10 نفر دختر جوان ورزشکار در یک مطالعه متقاطع دوسوکور, به عنوان گروه کنترل و گروه آزمایش موردمطالعه قرار گرفتند. آزمودنی ها به دو گروه پنج نفری تقسیم شدند و در دو آزمون پنج کیلومتر دویدن روی تردمیل, یک بار پس از مصرف چغندر (200 گرم حاوی 500 میلی گرم نیترات) و یک بار پس از مصرف زغال اخته به عنوان دارونما شرکت کردند. فشارخون سیستولیک و دیاستولیک قبل از مصرف (چغندر و دارونما) و سه ساعت پس از مصرف و در پایان پنج کیلومتر اندازه گیری شد. ضربان قلب, میزان درک فشار و سرعت دویدن در مسافت های 1/6, 3/2 و 5 کیلومتر اندازه گیری شد. تجزیه وتحلیل آماری با استفاده از آزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر و t مستقل و نرم افزار SPSS انجام شد. یافته ها: مصرف چغندر باعث کاهش معنی داری در فشارخون سیستولیک قبل از فعالیت و پایان پنج کیلومتر و باعث کاهش فشارخون دیاستولیک قبل از فعالیت شد (0/05≥ P). همچنین باعث کاهش میزان ضربان قلب در 1/6, 3/2 کیلومتر شد و در پایان پنج کیلومتر دویدن هیچ اختلاف معنی داری بین مصرف چغندر و دارونما مشاهده نشد و میزان درک فشار تمرین را در مسافت 1/6, کاهش داد ولی در پایان 3/2 و پایان پنج کیلومتر بین مصرف چغندر و دارونما هیچ اختلاف معنی داری مشاهده نشد, همچنین افزایش در سرعت دویدن در مسافت های 1/6, 3/2 و پنج کیلومتر پس از مصرف چغندر نسبت به دارونما مشاهده شد ولی این افزایش معنی دار نبود (0/05≥ P). نتیجه گیری: بر اساس یافته های پژوهش حاضر, مصرف چغندر می توانند کارایی تمرینی را در دختران جوان ورزشکار بهبود بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کردی، محمدرضا، سلیمی نهرسولدوز، مریم، و هوشمندمقدم، بابک. (1399). تاثیر مصرف چغندر بر فشارخون, ضربان قلب, میزان درک فشار تمرین و سرعت دویدن دختران جوان ورزشکار. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 25(4 (مسلسل 108) )، 79-92. SID. https://sid.ir/paper/413279/fa

    Vancouver: کپی

    کردی محمدرضا، سلیمی نهرسولدوز مریم، هوشمندمقدم بابک. تاثیر مصرف چغندر بر فشارخون, ضربان قلب, میزان درک فشار تمرین و سرعت دویدن دختران جوان ورزشکار. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1399؛25(4 (مسلسل 108) ):79-92. Available from: https://sid.ir/paper/413279/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا کردی، مریم سلیمی نهرسولدوز، و بابک هوشمندمقدم، “تاثیر مصرف چغندر بر فشارخون, ضربان قلب, میزان درک فشار تمرین و سرعت دویدن دختران جوان ورزشکار،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 25، no. 4 (مسلسل 108) ، pp. 79–92، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/413279/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button