مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

191
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

492
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ی اثر مداخلات شامل هشت هفته تمرین مقاومتی با و بدون مصرف عصاره ی زعفران، زرشک بر سطح سرمی پروتئین شماره ی 4 اتصالی رتینول و مقاومت به انسولین در موش های چاق شده با رژیم پر چرب

صفحات

 صفحه شروع 14 | صفحه پایان 25

چکیده

 مقدمه: هدف از تحقیق حاضر, مقایسه ی اثر مداخلات شامل هشت هفته تمرین مقاومتی با و بدون مصرف عصاره ی زعفران, زرشک بر سطح سرمی پروتیین شماره ی 4 اتصالی رتینول, و مقاومت به انسولین در موش های چاق شده با رژیم پر چرب بود. روش ها: در این تحقیق 80 موش سوری با میانگین وزنی 2± 41 گرم به مدت 10 هفته تحت رژیم عذایی پر چرب قرار گرفتند سپس به صورت تصادفی در 8 گروه تمرین مقاومتی (10n=), مقاومتی و زعفران (10n=), زعفران (10n=), مقاومتی و زرشک (10n=), زرشک (10n=), زعفران و زرشک (10n=), تمرین مقاومتی به همراه مصرف عصاره ی زعفران و زرشک (10n=) و گروه کنترل (10n=) قرار گرفتند. برنامه ی تمرین مقاومتی شامل بالارفتن موش ها از نردبان به همراه وزنه (سه ست و هربار 5 تکرار) سه جلسه در هفته و به مدت 8 هفته انجام شد. مصرف عصاره ی زعفران و زرشک به میزان 08/0 به ازای کل وزن موش به مدت 8 هفته انجام شد. پس از 14 ساعت ناشتایی شبانه نمونه ی خون اولیه به میزان 5 میلی لیتراز بطن چپ موش ها گرفته شد و سطوح RBP4, گلوکز, انسولین و مقاومت به انسولین اندازه گیری شد. به منظور مقایسه ی اطلاعات بین گروه ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد. کلیه ی محاسبات در سطح 05/0≥ P در نظر گرفته شد. یافته ها: یافته ها نشان داد, تفاوت معناداری در سطوح RBP4 (002/0=P), گلوکز (03/0=P), انسولین (02/0=P), و مقاومت به انسولین (004/0=P) گروه های مختلف تحقیق وجود دارد. نتایج آزمون تعقیبی نشان داد, سطوح RBP4 در گروه تمرین مقاومتی نسبت به گروه زرشک وکنترل کاهش یافته است. در گروه تمرین مقاومتی با زعفران نسبت به گروه زرشک وکنترل کاهش یافته است. همچنین در گروه زعفران نسبت به گروه تمرین وزعفران و زرشک کاهش یافته است. نتیجه گیری: لذا یافته های پژوهش حاضر بر تاثیر تمرین مقاومتی, مصرف عصاره ی زعفران و زرشک بر کاهش عوارض متابولیک ناشی از چاقی از طریق کاهش RBP4 و کاهش گلوکز, انسولین و مقاومت به انسولین تاکید دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صلواتی، نیلوفر، تقیان، فرزانه، و جلالی دهکردی، خسرو. (1398). مقایسه ی اثر مداخلات شامل هشت هفته تمرین مقاومتی با و بدون مصرف عصاره ی زعفران, زرشک بر سطح سرمی پروتئین شماره ی 4 اتصالی رتینول و مقاومت به انسولین در موش های چاق شده با رژیم پر چرب. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 19(1 )، 14-25. SID. https://sid.ir/paper/413812/fa

    Vancouver: کپی

    صلواتی نیلوفر، تقیان فرزانه، جلالی دهکردی خسرو. مقایسه ی اثر مداخلات شامل هشت هفته تمرین مقاومتی با و بدون مصرف عصاره ی زعفران, زرشک بر سطح سرمی پروتئین شماره ی 4 اتصالی رتینول و مقاومت به انسولین در موش های چاق شده با رژیم پر چرب. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1398؛19(1 ):14-25. Available from: https://sid.ir/paper/413812/fa

    IEEE: کپی

    نیلوفر صلواتی، فرزانه تقیان، و خسرو جلالی دهکردی، “مقایسه ی اثر مداخلات شامل هشت هفته تمرین مقاومتی با و بدون مصرف عصاره ی زعفران, زرشک بر سطح سرمی پروتئین شماره ی 4 اتصالی رتینول و مقاومت به انسولین در موش های چاق شده با رژیم پر چرب،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 19، no. 1 ، pp. 14–25، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/413812/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button