مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

215
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

105
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی نانوذرات اکسیدروی بیوسنتز شده توسط عصاره آبی هسته ازگیل ژاپنی (Eriobutrya japonica Lindl. )

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 32

چکیده

 مقدمه: در سال های اخیر, روش سنتز زیستی نانوذرات به عنوان یک فرآیند دوست دار محیط زیست, مقرون به صرفه و آسان مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه, سنتز نانوذرات اکسیدروی به کمک عصاره آبی هسته ازگیل ژاپنی(L. Eriobutrya japonica) و بررسی فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی آن ها است. مواد و روش ها: در ابتدا عصاره آبی هسته ازگیل تهیه شد. سپس میزان فنول و فلاونویید کل آن مورد سنجش قرار گرفت. بعد از تهیه نانوذرات اکسیدروی توسط عصاره, میزان فعالیت آنتی اکسیدانی نانوذرات و عصاره توسط روش رادیکال آزاد DPPH (2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) سنجیده شد. هم چنین, فعالیت ضد باکتریایی عصاره و نانوذرات توسط روش انتشار دیسک علیه باکتری گرم مثبت Staphylococcus aureus و باکتری گرم منفی Escherichia coli تعیین گردید. یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که عصاره آبی دارای میزان مشخصی از ترکیبات فنولی و فلاونوییدی به ترتیب به میزان mg/g 86/9 و mg/g 27 وزن خشک عصاره است. نانوذرات سنتز شده دارای متوسط اندازه قطر کمتر از 30 نانومتر و پیک جذب برجسته ای در 349 نانومتر بودند. نتایج فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره و نانوذرات نشان داد که با افزایش غلظت, فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش می یابد. هم چنین, نتایج ضد باکتریایی نشان داد که نانوذرات دارای فعالیت ضد باکتریایی خوبی علیه باکتری S. aureus بوده در حالی که عصاره هیچ گونه فعالیت ضد باکتریایی نداشت بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که نانوذرات اکسیدروی سنتزی دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی خوبی بوده و امکان کاربرد آن ها در بخش های مختلف مانند محصولات آرایشی-بهداشتی, بسته بندی مواد غذایی و هم چنین به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک های سنتزی پیشنهاد می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شعبانی، معصومه، رهایی، سمیه، و زارع، محبوبه. (1399). بررسی خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی نانوذرات اکسیدروی بیوسنتز شده توسط عصاره آبی هسته ازگیل ژاپنی (Eriobutrya japonica Lindl. ). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 28(5 )، 21-32. SID. https://sid.ir/paper/414073/fa

Vancouver: کپی

شعبانی معصومه، رهایی سمیه، زارع محبوبه. بررسی خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی نانوذرات اکسیدروی بیوسنتز شده توسط عصاره آبی هسته ازگیل ژاپنی (Eriobutrya japonica Lindl. ). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1399؛28(5 ):21-32. Available from: https://sid.ir/paper/414073/fa

IEEE: کپی

معصومه شعبانی، سمیه رهایی، و محبوبه زارع، “بررسی خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی نانوذرات اکسیدروی بیوسنتز شده توسط عصاره آبی هسته ازگیل ژاپنی (Eriobutrya japonica Lindl. )،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 28، no. 5 ، pp. 21–32، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/414073/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button