مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

437
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

495
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره آبی و الکلی برگ درمنه کوهی و جلبک سبز-آبی اسپیرولینا بر باکتری کلبسیلا پنومونیه با مقاومت دارویی چندگانه جدا شده از بیمار با عفونت پنومونی

صفحات

 صفحه شروع 124 | صفحه پایان 139

چکیده

 زمینه و هدف: اثر ضد باکتریایی گیاه درمنه و جلبک در تحقیقات علمی نشان داده شده است. تحقیق حاضر به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی آنتی بیوتیک ها, عصاره های جلبک سبز-آبی اسپیرولینا و برگ درمنه کوهی روی کلبسیلا پنومونیه با مقاومت دارویی چندگانه, انجام شد. مواد و روش ها: روش انتشار در دیسک و چاهک و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی از رشد و کشندگی جهت بررسی اثرات ضد باکتریایی بکار رفتند. جهت تجزیه وتحلیل داده ها, نرم افزار 16 SPSS با آزمون آنالیز واریانس با اندازه های مکرر و بنفرونی استفاده شدند (0/001≤ P). یافته ها: حداقل غلظت ممانعت کنندگی از رشد و کشندگی آمیکاسین, کولیسیتین و سفتازیدیم 4 و جنتامایسین و نالیدیکسیک اسید به ترتیب 2 و 1 میکروگرم بر میکرولیتر بود. در هردو روش انتشار از دیسک و چاهک بیشترین اندازه حلقه تشکیل شده مهار رشد, در اثر کاربرد عصاره درمنه و جلبک در عصاره اتانولی 0/25 میلی گرم بر میلی لیتر بود. بهترین میزان حداقل غلظت ممانعت از رشد مربوط به عصاره های اتانولی درمنه کوهی در 0/2 میلی گرم بر میلی لیتر بود. قطر هاله ممانعت از رشد اطراف باکتری با میزان غلظت عصاره های درمنه و جلبک رابطه مستقیم داشت (000/0= P). نتیجه گیری: اثرات ضد باکتریایی جلبک سبز-آبی اسپیرولینا و درمنه کوهی در این مطالعه ثابت شد. استخراج ماده موثره گیاهان دارویی برای تولید انبوه داروهای گیاهی با توجه به اثرات بهتر آن ها لازم است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روحی، سمانه، رمضانزاده، رشید، محمدی، شادیه، عبدالهی، آلینا، شکیب، پگاه، محمدی، بهمن، و احمدی، امجد. (1399). بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره آبی و الکلی برگ درمنه کوهی و جلبک سبز-آبی اسپیرولینا بر باکتری کلبسیلا پنومونیه با مقاومت دارویی چندگانه جدا شده از بیمار با عفونت پنومونی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 25(4 (مسلسل 108) )، 124-139. SID. https://sid.ir/paper/414248/fa

    Vancouver: کپی

    روحی سمانه، رمضانزاده رشید، محمدی شادیه، عبدالهی آلینا، شکیب پگاه، محمدی بهمن، احمدی امجد. بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره آبی و الکلی برگ درمنه کوهی و جلبک سبز-آبی اسپیرولینا بر باکتری کلبسیلا پنومونیه با مقاومت دارویی چندگانه جدا شده از بیمار با عفونت پنومونی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1399؛25(4 (مسلسل 108) ):124-139. Available from: https://sid.ir/paper/414248/fa

    IEEE: کپی

    سمانه روحی، رشید رمضانزاده، شادیه محمدی، آلینا عبدالهی، پگاه شکیب، بهمن محمدی، و امجد احمدی، “بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره آبی و الکلی برگ درمنه کوهی و جلبک سبز-آبی اسپیرولینا بر باکتری کلبسیلا پنومونیه با مقاومت دارویی چندگانه جدا شده از بیمار با عفونت پنومونی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 25، no. 4 (مسلسل 108) ، pp. 124–139، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/414248/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button