مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

482
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

560
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مروری بر متداول ترین ترکیبات پری بیوتیک، با تاکید بر اینولین

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 21

چکیده

 مقدمه: پری بیوتیک ها, مواد غیر قابل هضم در قسمت های فوقانی دستگاه گوارش هستند که به علت تحریک رشد و فعالیت دسته ای از باکتری-های مفید موجود در کولون (پروبیوتیک ها) تأثیر مثبتی در بهبود سلامت میزبان دارند. فروکتوالیگوساکاریدهای با زنجیره ی کوتاه مانند فیبر β-گلوکان, نشاسته ی مقاوم, پکتین, اینولین و بسیاری از کربوهیدرات های غیرقابل هضم مثال هایی از ترکیبات پری بیوتیک می باشند. اینولین یک پلیمر زیستی ذخیره ای متشکل از مولکولهای D-فروکتوز با پیوندهای (1 2) β بوده که در انتها واجد یک مولکول D-گلوکز با پیوند (2 1) α می باشد. پیکربندی اینولین و آرایش مونومرهای فروکتوز باعث می شود اینولین در دستگاه گوارش انسان غیر قابل هضم باشد و سطوح قند خون افزایش پیدا نکند. اینولین اثرات سودمندی بر ترکیب فلور روده, جذب مواد معدنی, ترکیب چربی خون و جلوگیری از سرطان روده ی بزرگ دارد. اینولین رشد میکروارگانیزم های مفید سلامت بخش را تحریک و در مقابل, باکتری های انتروپاتوژنیک را مهار می کند. میکروارگانیزم های مفید, اینولین را تخمیر کرده و ترکیبات اسیدی مانند اسیدهای چرب کوتاه زنجیر با قابلیت کاهش pH در روده ی بزرگ و مهار پاتوژن ها را تولید می کنند. مقدار اینولین در گیاهان مختلف از 1% در موز تا بیشتر از 15% در ریشه ی کاسنی متغیراست. اینولین نوع فروکتان به طور عمده در انواع گیاهان دو لپه ای متعلق به تیره ی آستراسه شامل کاسنی, سیب زمینی ترشی, کنگرفرنگی, قاصدک و گل کوکب یافت می شود. مطالعه حاضر به معرفی متداول ترین ترکیبات پری بیوتیک سلامت بخش و به طور ویژه اینولین می پردازد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احسانی، جلال، محسن زاده، محمد، خمیری، مرتضی، قاسم نژاد، عظیم، و ابراهیمی، صدیقه. (1399). مروری بر متداول ترین ترکیبات پری بیوتیک, با تاکید بر اینولین. دانشکده علوم پزشکی نیشابور، 8(4 (پیاپی 29) )، 1-21. SID. https://sid.ir/paper/414513/fa

    Vancouver: کپی

    احسانی جلال، محسن زاده محمد، خمیری مرتضی، قاسم نژاد عظیم، ابراهیمی صدیقه. مروری بر متداول ترین ترکیبات پری بیوتیک, با تاکید بر اینولین. دانشکده علوم پزشکی نیشابور[Internet]. 1399؛8(4 (پیاپی 29) ):1-21. Available from: https://sid.ir/paper/414513/fa

    IEEE: کپی

    جلال احسانی، محمد محسن زاده، مرتضی خمیری، عظیم قاسم نژاد، و صدیقه ابراهیمی، “مروری بر متداول ترین ترکیبات پری بیوتیک, با تاکید بر اینولین،” دانشکده علوم پزشکی نیشابور، vol. 8، no. 4 (پیاپی 29) ، pp. 1–21، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/414513/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button