مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

209
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

500
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط مقدار و نوع پروتئین های دریافتی از رژیم غذایی با میکروآلبومینوری: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 375 | صفحه پایان 381

چکیده

 مقدمه: میکروآلبومینوری از عوامل خطر مستقل بیماری قلبی عروقی بوده و با عوارض بیماری های مختلف و مرگ و میر در ارتباط است. مطالعه ی حاضر به منظور بررسی اثرات احتمالی میزان و نوع پروتیین های رژیم غذایی بر میکروآلبومینوری در میان جمعیت بزرگسالان ایرانی شرکت کننده در مطالعه قند و لیپید تهران, انجام شد. مواد و روش ها: بزرگسالان (1192 مرد و زن 19 تا 86 ساله) شرکت کننده در فاز ششم مطالعه ی قند و لیپید تهران (سال های 1396-1393), که داده های تغذیه ای کامل داشتند, و غلظت میکروآلبومین ادرار برای آن ها اندازه گیری شده بود, با در نظر گرفتن معیارهای ورود, وارد مطالعه شدند. دریافت های غذایی؛ با استفاده از پرسش نامه بسامد خوراک اعتبارسنجی شده, ارزیابی شد. متغییرهای دموگرافیک, تن سنجی, فشارخون و بیوشیمیایی اندازه گیری شدند. جهت تخمین نسبت شانس میکروآلبومینوری (غلظت ادراری آلبومین 200-20 میلی گرم در لیتر), از آزمون رگرسیون لجستیک تعدیل شده, برای متغییرهای مخدوش گر, استفاده شد. یافته ها: میانگین (و انحراف معیار) سن افراد در ابتدای مطالعه 14/00± 44/96 سال و میزان شیوع میکروآلبومینوری 14/4 درصد بود. پس از تعدیل اثر متغییرهای مخدوش گر, نسبت شانس میکروآلبومینوری با هیچ یک از سهک های دریافت پروتیین تام, حیوانی و گیاهی ارتباط معناداری را نشان نداد (نسبت شانس و حدود اطمینان 95% میکروآلبومینوری در سهک سوم دریافت پروتیین تام, حیوانی و گیاهی نسبت به سهک اول, به ترتیب (2/05-0/57) 1/08, (2/09-0/67) 1/19, (1/88-0/56) 1/02 بود). نتیجه گیری: در این مطالعه, رابطه معناداری میان پروتیین تام دریافتی و پروتیین گیاهی با میکروآلبومینوری مشاهده نشد. منابع حیوانی پروتیین با افزایش خطر میکروآلبومینوری ارتباط داشتند, اگرچه این رابطه نیز از نظر آماری معنادار نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گائینی، زهرا، میرمیران، پروین، بهادران، زهرا، و عزیزی، فریدون. (1399). ارتباط مقدار و نوع پروتئین های دریافتی از رژیم غذایی با میکروآلبومینوری: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 22(5 )، 375-381. SID. https://sid.ir/paper/414746/fa

    Vancouver: کپی

    گائینی زهرا، میرمیران پروین، بهادران زهرا، عزیزی فریدون. ارتباط مقدار و نوع پروتئین های دریافتی از رژیم غذایی با میکروآلبومینوری: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1399؛22(5 ):375-381. Available from: https://sid.ir/paper/414746/fa

    IEEE: کپی

    زهرا گائینی، پروین میرمیران، زهرا بهادران، و فریدون عزیزی، “ارتباط مقدار و نوع پروتئین های دریافتی از رژیم غذایی با میکروآلبومینوری: مطالعه قند و لیپید تهران،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 22، no. 5 ، pp. 375–381، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/414746/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button