مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

307
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

493
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر مصرف شش هفته آب هندوانه بر شاخص نیتریک اکساید خون در تکواندوکاران زن نخبه

صفحات

 صفحه شروع 88 | صفحه پایان 100

چکیده

 مقدمه: ارتقا عملکرد جسمانی و تأخیر در خستگی با استفاده از مکمل های تغذیه ای همواره مورد توجه ورزشکاران بوده است. هدف این پژوهش, بررسی تأثیر مصرف 6 هفته آب هندوانه بر شاخص نیتریک اکساید خون و عملکرد ورزشی تکواندوکاران زن نخبه بود. مواد و روش ها: 25 تکواندوکار زن نخبه با میانگین سنی (26/2± 84/21 سال), شاخص توده بدن (37/1± 87/20 کیلوگرم بر مترمربع), حداکثر اکسیژن مصرفی (97/1± 86/38 میلی لیتر در دقیقه برکیلوگرم وزن بدن) و سابقه تمرینی بیشتر از 5 سال به صورت داوطلبانه و تصادفی یک سو کور در دو گروه مکمل آب هندوانه (15 نفر) و دارونما (10 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی ها به مدت 6 هفته و سه روز در هفته مقدار 500 میلی لیتر نوشیدنی آب هندوانه یا دارونما را 45 دقیقه قبل از شروع تمرینات تکواندو مصرف کردند. نمونه های خونی در دو مرحله قبل و پس از 6 هفته مکمل یاری از ورید بازویی آنتی کوبیتال آزمودنی ها گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل و وابسته با سطح معناداری 05/0P≤ بررسی شدند. یافته ها: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد سطوح نیتریک اکساید پلاسما (016/0P=) و حداکثر اکسیژن مصرفی (001/0P=) در گروه مکمل دهی آب هندوانه نسبت به دارونما افزایش معناداری داشت. از طرف دیگر درد عضلانی 24 و 48 ساعت پس از تمرینات تکواندو در پس آزمون گروه مکمل دهی آب هندوانه نسبت دارونما, کاهش معناداری داشت (05/0P≤ . ). نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده مصرف آب هندوانه منجر به ریکاوری سریع تر و کاهش درد عضلانی 24 و 48 ساعت پس از تمرینات تکواندو در تکواندوکاران زن نخبه شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آقابیگی امین، پروین، عزیزی، محمد، طهماسبی، وریا، و بشیری، پرویز. (1399). تأثیر مصرف شش هفته آب هندوانه بر شاخص نیتریک اکساید خون در تکواندوکاران زن نخبه. دانشکده علوم پزشکی نیشابور، 8(4 (پیاپی 29) )، 88-100. SID. https://sid.ir/paper/415087/fa

    Vancouver: کپی

    آقابیگی امین پروین، عزیزی محمد، طهماسبی وریا، بشیری پرویز. تأثیر مصرف شش هفته آب هندوانه بر شاخص نیتریک اکساید خون در تکواندوکاران زن نخبه. دانشکده علوم پزشکی نیشابور[Internet]. 1399؛8(4 (پیاپی 29) ):88-100. Available from: https://sid.ir/paper/415087/fa

    IEEE: کپی

    پروین آقابیگی امین، محمد عزیزی، وریا طهماسبی، و پرویز بشیری، “تأثیر مصرف شش هفته آب هندوانه بر شاخص نیتریک اکساید خون در تکواندوکاران زن نخبه،” دانشکده علوم پزشکی نیشابور، vol. 8، no. 4 (پیاپی 29) ، pp. 88–100، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/415087/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button