مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

301
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

444
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان فراوانی یرسینیا انتروکلی تیکا در آب میوه های سنتی آب میوه فروشی های جنوب شهر تهران

صفحات

 صفحه شروع 413 | صفحه پایان 423

چکیده

 زمینه و هدف: آب میوه ها بخش مهمی از رژیم های غذایی مدرن است, که در صورت آلوده بودن به باکتری های پاتوژن می توانند باعث عفونت های مختلف دستگاه گوارشی گردند. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین میزان فراوانی یرسینیا انتروکلی تیکا در آب میوه های سنتی آب میوه فروشی های جنوب شهر تهران انجام شده است. روش بررسی: در یک مطالعه ی توصیفی مقطعی, 100 نمونه آب میوه شامل آب انبه, هویج, سیب و کرفس(از هرکدام 5 نمونه در هر آب میوه فروشی) از جنوب شهر تهران جمع آوری و طبق استاندارد ملی ایران 2946 و 9236 از نظر وجود اشریشیاکلی, سالمونلا, شیگلا و یرسینیا انتروکلی تیکا بررسی گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با بهره گیری از آمار توصیفی و با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد. یافته ها: میزان آلودگی به باکتری یرسینیا انتروکلی تیکا 2 درصد, اشریشیاکلی 25 درصد, شیگلا 14 درصد و سالمونلا 1 درصد بود. در بررسی آب میوه های مورد مطالعه در این تحقیق اشریشیاکلی در تمام آب میوه ها؛ شیگلا در آب هویج و کرفس و سیب؛ یرسینیا انتروکلی تیکا در آب کرفس و آب انبه؛ و سالمونلا فقط در آب هویج مشاهده شد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه می توان بیان نمود که شمارش باکتری های مورد مطالعه در این تحقیق در آب میوه فروشی های سطح تهران, لزوم پیگیری های لازم جهت کاهش میزان بیماری های حاصل از این باکتری ها را بیش از پیش نمایان می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلطان دلال، محمدمهدی، اصغرزاده، حامد، بختیاری، روناک، شریفی یزدی، محمدکاظم، پورمرادیان، مهدیه، و نباتچیان، فریبا. (1399). تعیین میزان فراوانی یرسینیا انتروکلی تیکا در آب میوه های سنتی آب میوه فروشی های جنوب شهر تهران. پیاورد سلامت، 14(5 )، 413-423. SID. https://sid.ir/paper/415103/fa

    Vancouver: کپی

    سلطان دلال محمدمهدی، اصغرزاده حامد، بختیاری روناک، شریفی یزدی محمدکاظم، پورمرادیان مهدیه، نباتچیان فریبا. تعیین میزان فراوانی یرسینیا انتروکلی تیکا در آب میوه های سنتی آب میوه فروشی های جنوب شهر تهران. پیاورد سلامت[Internet]. 1399؛14(5 ):413-423. Available from: https://sid.ir/paper/415103/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی سلطان دلال، حامد اصغرزاده، روناک بختیاری، محمدکاظم شریفی یزدی، مهدیه پورمرادیان، و فریبا نباتچیان، “تعیین میزان فراوانی یرسینیا انتروکلی تیکا در آب میوه های سنتی آب میوه فروشی های جنوب شهر تهران،” پیاورد سلامت، vol. 14، no. 5 ، pp. 413–423، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/415103/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button