مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

704
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پست بیوتیک ها به عنوان جایگزین ایمن باکتری های زنده پروبیوتیک در صنایع غذایی و دارویی

صفحات

 صفحه شروع 132 | صفحه پایان 157

چکیده

 زمینه و هدف: غذا ضرورت اساسی حیات انسان است و مواد مغذی لازم برای رشد و سلامتی را مهیا می کند. میکرو بیوتای دستگاه گوارش انسان حاوی باکتری های مفیدی است که اثرات درمانی دارند و به عنوان پروبیوتیک شناخته می شوند. مطالعه در مورد سویه های پروبیوتیک مناسب منجر به جداسازی و شناسایی بعضی متابولیت های مشتق شده از پروبیوتیک به نام پست بیوتیک ها شده است. روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع مطالعه مروری می باشد که داده های لازم برای مطالعه با جستجوی کلید واژه های "پروبیوتیک, پست بیوتیک, سیستم ایمنی, زیست فعالی, بیماری, بهبود سلامت, صنایع غذایی و دارویی" در پایگاه های اطلاعاتی پاب مد, مدلاین و اسکاپوس گردآوری شده است. تمامی مقالات مرتبط با مطالعات تجربی وارد مطالعه شده و مقالاتی که حاوی متن کامل نبودند از مطالعه خارج شدند. یافته ها: باکتری های پروبیوتیک باید در برابر شرایط نامناسب رشد مراحل فرآوری, نگهداری, توزیع, آماده سازی و دستگاه گوارش زنده مانی خود را حفظ کنند تا بتوانند اثرات سلامتی بخش خود را ایفا کنند؛ درحالی که متابولیت های آن ها (پست بیوتیک ها) به خوبی بر این شرایط نامساعد فایق آمده و ممکن است جایگزین خوبی برای پروبیوتیک ها باشند. پست بیوتیک ها با توجه به ساختار شیمیایی مشخص, ایمن بودن, ماندگاری طولانی و اینکه حاوی مولکول های مختلف سیگنالینگ هستند, ممکن است دارای فعالیت های ضد التهابی, تعدیل کنندگی سیستم ایمنی و فشارخون, متوقف ساختن تکثیر سلولی غیر طبیعی و آنتی اکسیدانی باشند. نتیجه گیری: پست بیوتیک ها توانایی ایفای نقش بالینی پروبیوتیک ها را داشته و با توجه به ویژگی های منحصر به فرد خود می توانند در یک سیستم تحویل (دارویی/ غذاهای فراسودمند) جهت نیل به اهداف سلامتی بخش, پیشگیری و درمان بیماری ها مورد استفاده قرار بگیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    همایونی راد، عزیز، عاقبتی ملکی، لیلی، صمدی کیفی، حسین، عباسی، امین، خانی، نادر، و عباسی، امین. (1400). پست بیوتیک ها به عنوان جایگزین ایمن باکتری های زنده پروبیوتیک در صنایع غذایی و دارویی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 26(4 (مسلسل 114) )، 132-157. SID. https://sid.ir/paper/415596/fa

    Vancouver: کپی

    همایونی راد عزیز، عاقبتی ملکی لیلی، صمدی کیفی حسین، عباسی امین، خانی نادر، عباسی امین. پست بیوتیک ها به عنوان جایگزین ایمن باکتری های زنده پروبیوتیک در صنایع غذایی و دارویی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1400؛26(4 (مسلسل 114) ):132-157. Available from: https://sid.ir/paper/415596/fa

    IEEE: کپی

    عزیز همایونی راد، لیلی عاقبتی ملکی، حسین صمدی کیفی، امین عباسی، نادر خانی، و امین عباسی، “پست بیوتیک ها به عنوان جایگزین ایمن باکتری های زنده پروبیوتیک در صنایع غذایی و دارویی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 26، no. 4 (مسلسل 114) ، pp. 132–157، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/415596/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button