مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

233
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

463
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر ریزجلبک اسپیرولینا (آرتروسپیرا) پلاتنسیس بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی لواشک کیوی

صفحات

 صفحه شروع 259 | صفحه پایان 265

کلیدواژه

اسپیرولینا (آرتروسپیرا) پلاتنسیسQ1

چکیده

 مقدمه: لواشک همواره محصولی پرطرفدار به ویژه در بین کودکان بوده است. هدف از انجام پژوهش حاضر, بررسی تاثیر ریزجلبک اسپیرولینا (آرتروسپیرا) پلاتنسیس در فرمولاسیون لواشک کیوی با هدف امکان تولید میان وعده ای سالم و با ارزش تغذیه ای بالا بود. روش ها: در این مطالعه, از پودر ریزجلبک در سطوح صفر, 5/0, 75/0, 1 و 5/1 درصد برای تولید نمونه ها استفاده گردید. سپس آزمون های فیزیکوشیمیایی و آزمون حسی انجام شد. داده های به دست آمده در نرم افزار Minitab مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: اختلاف معنی داری در میزان خاکستر و فیبر نمونه ها وجود نداشت (05/0 < P). پایین ترین pH در نمونه شاهد و بالاترین میزان در نمونه حاوی 5/1 درصد آرتروسپیرا مشاهده شد. با افزایش ریزجلبک, میزان پروتیین و آهن در نمونه ها افزایش یافت و یک روند کاهشی در میزان ویتامین C مشاهده گردید (05/0 > P). روشنایی و رنگ زرد نمونه ها با افزایش آرتروسپیرا, کاهش و رنگ سبز نمونه ها در مقایسه با نمونه های شاهد, افزایش نشان داد (05/0 > P). استفاده از مقادیر بالاتر ریزجلبک (5/1درصد), سبب کاهش سفتی بافت نسبت به اکثر نمونه ها شد (05/0 > P). ارزیابی حسی نشان داد که اندک اختلاف معنی داری در برخی از شاخص ها به ویژه در نمونه حاوی 5/1 درصد ریزجلبک نسبت به سایر نمونه ها وجود داشت (05/0 > P). نتیجه گیری: با استفاده از ریزجلبک اسپیرولینا (آرتروسپیرا) پلاتنسیس تا حداکثر 1 درصد در فرمولاسیون لواشک کیوی, محصول تولید شده در کنار ارزش تغذیه ای بالا, ویژگی های کیفی قابل قبولی را نیز دارا می باشد. بنابراین, فرآورده مذکور می تواند به عنوان میان وعده ای دارای ارزش تغذیه ای بالا در مقایسه با تنقلات پرکالری و با ارزش غذایی پایین رایج, به ویژه برای کودکان پیشنهاد گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    هرانده، نیلوفر، و منصوری پور، ثمر. (1399). بررسی تاثیر ریزجلبک اسپیرولینا (آرتروسپیرا) پلاتنسیس بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی لواشک کیوی. تحقیقات نظام سلامت، 16(4 )، 259-265. SID. https://sid.ir/paper/415709/fa

    Vancouver: کپی

    هرانده نیلوفر، منصوری پور ثمر. بررسی تاثیر ریزجلبک اسپیرولینا (آرتروسپیرا) پلاتنسیس بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی لواشک کیوی. تحقیقات نظام سلامت[Internet]. 1399؛16(4 ):259-265. Available from: https://sid.ir/paper/415709/fa

    IEEE: کپی

    نیلوفر هرانده، و ثمر منصوری پور، “بررسی تاثیر ریزجلبک اسپیرولینا (آرتروسپیرا) پلاتنسیس بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی لواشک کیوی،” تحقیقات نظام سلامت، vol. 16، no. 4 ، pp. 259–265، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/415709/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button