مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

386
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی شیمیایی روغن استخراج شده از سه نمونه دانه چیا

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 36

چکیده

 مقدمه: روغن ها و چربی ها نقش مهمی را در تغذیه انسان ایفا می کنند. روغن چیا به علت برخورداری از ترکیبات ویژه و مهم, قادر است تا در صنعت غذا و دارو مورد استفاده قرار گیرد. هدف از این پژوهش ارزیابی خصوصیات شیمیایی روغن استخراج شده از دانه چیا است. مواد و روش ها: سه نمونه مختلف دانه چیا (سیاه, سفید, سیاه-سفید) از بازار محلی خریداری شد و تحت استخراج حلال سرد قرار گرفت. ترکیب اسیدهای چرب, اندیس یدی, اندیس صابونی, درصد ترکیبات غیر صابونی شونده, استرول ها, توکوفرول ها و غلظت فسفر و فسفولیپید هر یک از نمونه ها تعیین شد. یافته ها: نتایج نشان داد که دانه های چیا حاوی حدود 34-31 درصد روغن هستند. اسید لینولنیک, اسید چرب غالب (66%) روغن چیا است و پس از آن به ترتیب اسید لینولئیک, اسید پالمتیک, اسید اولئیک و اسید استئاریک قرار دارند. بتاسیتوسترول و گاما توکوفرول به ترتیب استرول و توکوفرول غالب روغن چیا را تشکیل داد. بهترین واریته از لحاظ درصد روغن واریته Black و از لحاظ کیفیت روغن به علت دارا بودن بیشترین درصد ترکیبات غیرصابونی شونده (توکوفرول و استرول ها) واریته White-Black شناسایی شد. همچنین واریته White دارای بیشترین میزان فسفولیپیدها بود. نتیجه گیری: دانه چیا به علت محتوای بالای اسید آلفا-لینولنیک در تغذیه و سلامت بدن انسان نقش مهمی دارد. اگرچه روغن این دانه حساس به فساد اکسیداتیو می باشد, با این حال می توان از آن به عنوان مکمل های غذایی در صنعت غذا و دارو استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایمانی مطلق، یاسمن، و قراچورلو، مریم. (1399). ارزیابی شیمیایی روغن استخراج شده از سه نمونه دانه چیا. علوم غذایی و تغذیه، 18(1 (پیاپی 69) )، 27-36. SID. https://sid.ir/paper/415761/fa

    Vancouver: کپی

    ایمانی مطلق یاسمن، قراچورلو مریم. ارزیابی شیمیایی روغن استخراج شده از سه نمونه دانه چیا. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1399؛18(1 (پیاپی 69) ):27-36. Available from: https://sid.ir/paper/415761/fa

    IEEE: کپی

    یاسمن ایمانی مطلق، و مریم قراچورلو، “ارزیابی شیمیایی روغن استخراج شده از سه نمونه دانه چیا،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 18، no. 1 (پیاپی 69) ، pp. 27–36، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/415761/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button