مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

155
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

432
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تجمع سرب، کادمیوم و مس در بافت خوراکی ماهیان گرمابی استان البرز

صفحات

 صفحه شروع 60 | صفحه پایان 66

چکیده

 مقدمه: فلزات سنگین به دلیل قابلیت تجمع زیستی در بدن آبزیان می توانند خطری جدی برای امنیت غذایی و بهداشت عمومی محسوب شوند. بنابراین در این تحقیق نسبت به میزان سرب, کادمیوم و مس در بافت خوراکی ماهیان گرم آبی در استان البرز در سال 1396 اقدام شد. مواد و روش ها: 21 عدد ماهی کپور از سه گونه به طور کاملا تصادفی از استخر پرورش ماهی محمودی که تامین کننده بازار ماهیان گرمابی استان البرز می باشد, صید و پس از هضم اسیدی نمونه ها نسبت به تعیین غلظت سرب, کادمیوم و مس توسط دستگاه نشراتمی اقدام شد. نتایج پژوهش: میانگین غلظت تجمع یافته عناصر سرب, کادمیوم و مس برحسب ppb در بافت عضله ماهیان کپور وحشی, آمور و فیتوفاگ برابر است با 863/44± /04/20, 255/101± /482/63 و 2/278± /378/141 و برای کادمیوم 14/1± /7/1, 373/1± /06/2 و5/1± /399/1و مس 104/0± /344/0, 094/0± /305/0 و312/0± /404/0 اندازه گیری شد. بیشترین میزان سرب در فیتوفاگ(ppb378/141), کادمیوم در آمور ppb) 06/2) و مس در فیتوفاگ (ppb 404/0) مشاهده شد. همچنین مقایسه آماری میانگین غلظت عناصر با رهنمود سازمان های خواربار و کشاورزی ملل متحد/بهداشت جهانی نشان داد که میانگین غلظت همه عناصر کمتراز حد مجاز می باشد. بحث: گرچه در حال حاضر میانگین غلظت عناصر مورد ارزیابی در بافت خوراکی کپور استان البرز بیش از حد مجاز نیست, اما عدم مدیریت اصولی منابع تامین کننده آب حوضچه های پرورش ماهی میتواند منجر به ورود آلاینده ها از جمله فلزات سنگین به مزرعه پرورش ماهی شده و ضمن تجمع عناصر در بافت های بدن آبزیان ساکن, سلامت مصرف کنندگان را با مخاطره مواجه نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دهقان طرزجانی، محمدحسین، فراهانی، فرزانه، و اسماعیل زاده، علی اصغر. (1398). بررسی تجمع سرب, کادمیوم و مس در بافت خوراکی ماهیان گرمابی استان البرز. نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز، 9(1 )، 60-66. SID. https://sid.ir/paper/415848/fa

    Vancouver: کپی

    دهقان طرزجانی محمدحسین، فراهانی فرزانه، اسماعیل زاده علی اصغر. بررسی تجمع سرب, کادمیوم و مس در بافت خوراکی ماهیان گرمابی استان البرز. نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز[Internet]. 1398؛9(1 ):60-66. Available from: https://sid.ir/paper/415848/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین دهقان طرزجانی، فرزانه فراهانی، و علی اصغر اسماعیل زاده، “بررسی تجمع سرب, کادمیوم و مس در بافت خوراکی ماهیان گرمابی استان البرز،” نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز، vol. 9، no. 1 ، pp. 60–66، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/415848/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button