مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

487
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

496
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی آلودگی میکروبی روی سطوح تماس تهیه مواد غذایی و دستان کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی درشهرستان فردیس استان البرز

صفحات

 صفحه شروع 239 | صفحه پایان 250

چکیده

 زمینه و هدف هدف از این مطالعه مقطعی ارزیابی آلودگی میکروبی دست کارکنان و سطوح تماس تهیه مواد غذایی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی است. روش بررسی این مطالعه در سال 1397 در شهرستان فردیس استان البرز انجام گرفت. در این مطالعه, 100 نمونه از سطوح تماس مواد غذایی و 48 نمونه از دست کارکنان از سه واحد نانوایی های سنتی, مراکز تهیه و عرضه شیرینی سنتی و اغذیه فروشی ها جمع آوری گردید و با استفاده از دستگاه لومینومتر میزان بار میکروبی تعیین شد. وجود باکتری های کلی فرم, اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اوریوس در نمونه ها مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها از میان نمونه های مورد بررسی, 62 نمونه (62 درصد) سطوح تماس و 27 نمونه (56/25 درصد) دست دارای بار میکروبی بیشتر از RLU 30 بودند. 44/40 درصد باکتری های کلی فرم و 11/10 درصد استافیلوکوکوس اوریوس بر روی تجهیزات مراکز تهیه و عرضه شیرینی یافت شدند و بر روی ابزار کار اغذیه فروشی ها 10 درصد اشریشیاکلی, 20 درصد کلی فرم و 20 درصد استافیلوکوکوس اوریوس و در نانوایی های سنتی 2/30 درصد اشریشیاکلی, 14 درصد کلی فرم و 14 درصد استافیلوکوکوس اوریوس وجود داشت. همچنین بر روی دست کارکنان واحد تهیه و عرضه شیرینی باکتری کلی فرم و دست نانوایان هر سه نوع باکتری یافت شد. نتیجه گیری نتایج نشان داد که تمیزی سطوح تماس مواد غذایی و بهداشت دست پرسنل در وضعیت نامطلوبی قرار داشت که احتمال پیامدهای جدی برای سلامت عمومی دارد. بنابراین, آموزش بهداشت فردی و ایمنی مواد غذایی باید بهبود یابد و بازرسی ها برای محافظت از سلامت عمومی سختگیرانه تر شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مختاری، سمیه، فرزادکیا، مهدی، جانانی، لیلا، و جنیدی جعفری، احمد. (1399). ارزیابی آلودگی میکروبی روی سطوح تماس تهیه مواد غذایی و دستان کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی درشهرستان فردیس استان البرز. سلامت و محیط زیست، 13(2 )، 239-250. SID. https://sid.ir/paper/416159/fa

    Vancouver: کپی

    مختاری سمیه، فرزادکیا مهدی، جانانی لیلا، جنیدی جعفری احمد. ارزیابی آلودگی میکروبی روی سطوح تماس تهیه مواد غذایی و دستان کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی درشهرستان فردیس استان البرز. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1399؛13(2 ):239-250. Available from: https://sid.ir/paper/416159/fa

    IEEE: کپی

    سمیه مختاری، مهدی فرزادکیا، لیلا جانانی، و احمد جنیدی جعفری، “ارزیابی آلودگی میکروبی روی سطوح تماس تهیه مواد غذایی و دستان کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی درشهرستان فردیس استان البرز،” سلامت و محیط زیست، vol. 13، no. 2 ، pp. 239–250، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/416159/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button