Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

541
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

119
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فرمولاسیون یک فرآورده جامد خوراکی از انسولین: مطالعات آزادسازی و پایداری

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 81

چکیده

 با توجه به پیشرفتهای وسیع در زمینه استفاده از پروتئینها و پپتیدها در درمان سیستمیک بسیاری از بیماریها, لزوم یافتن راه تجویز مناسب و آسان برای این داروها آشکار می شود. راه خوراکی به دلیل سادگی و سهولت, مقبولترین روش تجویز داروها می باشد. هدف از این تحقیق, تهیه یک فرمولاسیون جامد خوراکی از انسولین بود به طوری که بتواند براحتی قابل تهیه باشد, از آزادسازی انسولین در معده جلوگیری کرده و آن را از محیط اسیدی و آنزیماتیک معده محافظت نماید و در نهایت انسولین را در محل جذب آن یعنی روده آزاد نماید. به این منظور از گرانولهای میکروانکپسوله شده با اودراژیت L 100 به عنوان روکش روده ای (Entric Coated, E.C.) استفاده شد. میکروکپسولهای تهیه شده حاوی سدیم کولات, آپروتینین و کاربومر بودند. تاثیر هر کدام از این عوامل روی آزاد سازی انسولین از میکروکپسولها و مقاومت میکروکپسولها در محیط اسیدی معده به روش in-vitro بررسی شد. با بررسی داده های حاصل از آنالیز نمونه ها به روش رادیو ایمونواسی می توان نتیجه گرفت که اولا روش ارائه شده, برای تهیه سریهای کوچک از فرمولاسیون مناسب بوده و افزودن مواد موثره و سایر مواد کمکی به آن به سهولت امکان پذیر می باشد. ثانیا شرایط به کار رفته در طی فرمولاسیون و نگهداری نمونه ها پایداری انسولین را تامین می کند. روکش اودراژیت به تنهایی قادر است به طور قابل قبولی از آزاد شدن انسولین در محیط مشابه معده جلوگیری نماید. فرمولاسیونهای تهیه شده باعث آزاد سازی کامل انسولین ظرف مدت حداکثر سی دقیقه در محیط بافری (pH=7.4) شدند. همچنین مشخص شد که کاربومر باعث تاخیر در روند آزادسازی انسولین می شود در حالی که آپروتینین و سدیم کولات تاثیری در روند آزادسازی دارو نداشتند. در نهایت فرمولاسیون حاوی آپروتینین, کاربومر و سدیم کولات (ACSF) به عنوان فرمولاسیون مناسب معرفی گردید که قادر است بیش از 75% انسولین را به طور دست نخورده و سالم از معده به روده (جایی که انسولین باید آزاد و جذب شود) منتقل نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سجادی طبسی، سیدابوالقاسم، رجبی، امید، عباس پور، محمدرضا، و شفیعی نیک، رضا. (1381). بررسی فرمولاسیون یک فرآورده جامد خوراکی از انسولین: مطالعات آزادسازی و پایداری . مجله علوم پایه پزشکی ایران، 5(2 (پیاپی 14))، 75-81. SID. https://sid.ir/paper/419784/fa

    Vancouver: کپی

    سجادی طبسی سیدابوالقاسم، رجبی امید، عباس پور محمدرضا، شفیعی نیک رضا. بررسی فرمولاسیون یک فرآورده جامد خوراکی از انسولین: مطالعات آزادسازی و پایداری . مجله علوم پایه پزشکی ایران[Internet]. 1381؛5(2 (پیاپی 14)):75-81. Available from: https://sid.ir/paper/419784/fa

    IEEE: کپی

    سیدابوالقاسم سجادی طبسی، امید رجبی، محمدرضا عباس پور، و رضا شفیعی نیک، “بررسی فرمولاسیون یک فرآورده جامد خوراکی از انسولین: مطالعات آزادسازی و پایداری ،” مجله علوم پایه پزشکی ایران، vol. 5، no. 2 (پیاپی 14)، pp. 75–81، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/419784/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا