مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

838
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

509
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف سویا بر شاخص های هیستوموفومتری معده و عوامل بیوشیمیائی بیوشیمیایی سرم خون در مدل حیوانی

صفحات

 صفحه شروع 177 | صفحه پایان 182

چکیده

 سابقه و هدف: در دنیای مدرن, سویا به عنوان یک ماده غذایی با ارزش برای تامین پروتئین و بسیاری از مواد ضروری بدن استفاده می شود. معده هم بخشی از لوله گوارش است که در هضم مکانیکی و شیمیایی مواد غذایی نقش دارد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر کنجاله سویا بر هیستولوژی و هیستومتری معده و عوامل بیوشیمیایی سرم خون است.روش بررسی: در این مطالعه تجربی 30 سر موش سوری نابالغ ماده نژاد Balb/C را در سن سه هفتگی انتخاب و بر اساس سه نوع رژیم غذایی به سه گروه (گروه A یا گروه کنترل از رژیم غذایی با پروتئین کامل, گروه B از رژیم غذایی با 40 درصد سویا و گروه C از رژیم غذایی با 20 درصد سویا) تقسیم شدند. پس از سه ماه موش ها بیهوش و از قلب آن ها برای تعیین سطح سرمی اوره, پروتئین تام, کلسترول و LDL خون گیری انجام شد. پس از خارج کردن معده و آماده سازی بافتی, مقاطع به روش H & E رنگ آمیزی شدند. پس از انجام مطالعه بافت شناسی, مقاطع به وسیله میکروسکوپ نوری مجهز به نرم افزار AXIOVISION بررسی هیستومتریک شدند و ضخامت مخاط, , زیر مخاط, عضلات, عمق پیت و تعداد سلول های حاشیه ای اندازه گیری شدند. داده ها از نظر آماری با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) برای مقایسه گروه کنترل با گروه های تجربی و از Tukey Test ج برای مقایسه گروه ها با یکدیگراستفاده شد و سطح معناداری برابر P<0.05 در نظر گرفته شد.نتایج: مصرف سویا تغییر بافتی ایجاد نکرد. درمطالعه دقیق تر هیستومتریک (بر حسب میکرومتر), نتایج نشان داد که بین گروه کنترل با گروه های مصرف کننده سویا در بخش غیر غده ای دیواره معده, افزایش معناداری در ضخامت مخاط گروه تجربی (456±90) B با گروه کنترل (57.3±201) و لایه عضلانی گروه تجربی (233.3±84.7) C در مقایسه با گروه کنترل 11.7±104 دیده شد (P<0.05). در بخش غده ای نیز افزایش معناداری در ضخامت مخاط گروه های تجربی (1041.4±167) B و (1331.8±143.4) C با گروه کنترل (615.3±83.1), عمق پیت های گروه های تجربی B 134.6±14.6 و 154.3±20.3 C با گروه کنترل 94.8±12.8, و سلول های حاشیه ای گروه های تجربی B 157±4.5 و C 30.5±13.6 با گروه کنترل 9.8±1.5 و لایه عضلانی گروه های تجربی B 211.6±53.7 و C 195.8±67.9 با گروه کنترل 155.8±28.2 دیده شد P<0.05. همچنین سطح سرمی کلسترول گروه های تجربی B 87.8±20.5 و C 83±16 با گروه کنترل 117.70±20.7, سطح سرمی اوره گروه های تجربی B 36.2±10.4 و C 40.6±12.1 با گروه کنترل 65.3±7.3 کاهش معناداری را نشان داد P<0.05. همچنین میزان LDL گروه های تجربی B 1855.6±470.9 و C 5690.1±479.8 در مقایسه با گروه کنترل 6907.1±37.7 کاهش معنادار بود (P<0.05).نتیجه گیری: به نظر می رسد مصرف طولانی مدت سویا می تواند بر مخاط معده و تکثیر سلول های حاشیه ای تاثیر بگذارد و همچنین سطح سرمی کلسترول, اوره و LDL را کاهش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فاضلی پور، سیمین، طوطیان، زهرا، شیبانی، محمدتقی، هوشمندعباسی، ریحانه، و چگینی، حمیدرضا. (1394). تاثیر مصرف سویا بر شاخص های هیستوموفومتری معده و عوامل بیوشیمیائی بیوشیمیایی سرم خون در مدل حیوانی. پژوهش در پزشکی، 39(4)، 177-182. SID. https://sid.ir/paper/42212/fa

    Vancouver: کپی

    فاضلی پور سیمین، طوطیان زهرا، شیبانی محمدتقی، هوشمندعباسی ریحانه، چگینی حمیدرضا. تاثیر مصرف سویا بر شاخص های هیستوموفومتری معده و عوامل بیوشیمیائی بیوشیمیایی سرم خون در مدل حیوانی. پژوهش در پزشکی[Internet]. 1394؛39(4):177-182. Available from: https://sid.ir/paper/42212/fa

    IEEE: کپی

    سیمین فاضلی پور، زهرا طوطیان، محمدتقی شیبانی، ریحانه هوشمندعباسی، و حمیدرضا چگینی، “تاثیر مصرف سویا بر شاخص های هیستوموفومتری معده و عوامل بیوشیمیائی بیوشیمیایی سرم خون در مدل حیوانی،” پژوهش در پزشکی، vol. 39، no. 4، pp. 177–182، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/42212/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button