مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

663
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

147
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب پذیری و عمل ژن ها در گندم نان در شرایط تنش خشکی با استفاده از تجزیه دی آلل

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 8

چکیده

 برای مطالعه اثر ترکیب پذیری عمومی وخصوصی و نحوه عمل ژن ها در شرایط تنش خشکی در 6 لاین و دو رقم گندم ونان از لحاظ صفات ارتفاع بوته, زمان خوشه دهی, طول ریشک, طول سنبله, تعداد دانه در سنبله, وزن 500 دانه وعملکرد دانه از یک طرح دی آلل کراس 8×8 یک طرفه استفاده گردید. در پاییز سال 1379 بذر 28 دو رگ F1 به همراه 8 والد آنها( جمعا 36 ژنوتیپ ) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران کشت گردید. نتایج تجزیه دی آلل براساس روش 2 مدل B گریفینگ نشان داد که اثر ترکیب پذیری عمومی GCA برای کلیه صفات و ترکیب پذیری خصوصی SCA به استثناء صفت طول سنبله برای بقیه صفات در سطح آماری 1% معنی دار است. نسبت میانگین مربهعات GCA بر SCA در مورد کلیه صفات به غیر از صفت ارتفاع بوته معنی دار بود, نتیجه این که برای عملکرد دانه و سایر اجزای عملکرد بیشترین سهم واریانس ژنتیکی به واریانس افزایشی اختصاص دارد. بالا بودن سهم قابل توجه واریانس ژنتیکی افزایشی در صفات مذکور بیانگر بالا بودن میزان وراثت پذیری در این صفات بوده و زمینه انتخاب پاسخ دار برای این صفات را فراهم می سازد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، جعفر، زالی، عباسعلی، یزدی صمدی، بهمن، طالعی، علیرضا، قنادها، محمدرضا، و سعیدی، عباس. (1382). بررسی ترکیب پذیری و عمل ژن ها در گندم نان در شرایط تنش خشکی با استفاده از تجزیه دی آلل. علوم کشاورزی ایران، 34(1)، 1-8. SID. https://sid.ir/paper/423303/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی جعفر، زالی عباسعلی، یزدی صمدی بهمن، طالعی علیرضا، قنادها محمدرضا، سعیدی عباس. بررسی ترکیب پذیری و عمل ژن ها در گندم نان در شرایط تنش خشکی با استفاده از تجزیه دی آلل. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1382؛34(1):1-8. Available from: https://sid.ir/paper/423303/fa

    IEEE: کپی

    جعفر احمدی، عباسعلی زالی، بهمن یزدی صمدی، علیرضا طالعی، محمدرضا قنادها، و عباس سعیدی، “بررسی ترکیب پذیری و عمل ژن ها در گندم نان در شرایط تنش خشکی با استفاده از تجزیه دی آلل،” علوم کشاورزی ایران، vol. 34، no. 1، pp. 1–8، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/423303/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button