Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,109
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

270
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

الگوی اسیدهای چرب و میزان ایزومرهای ترانس در کره های گیاهی موجود در بازار ایران (زمستان 1381)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 سابقه و هدف: اسیدهای چرب مهم ترین جزء ساختمانی چربی ها محسوب می شوند که انواع آن ها آثار متفاوتی بر لیپوپروتئین های سرم و درنتیجه بر بیماری های عروق کرونر (CAD) دارند. اسیدهای چرب ترانس باعث کاهش HDL و افزایش LDL می شود و اگر نسبت LDL/HDL مد نظر قرار گیرد, تاثیرات مضر اسیدهای چرب ترانس بیش از انواع اشباع ارزیابی می شود. با توجه به این که کره های گیاهی, اخیرا تولید و با هدف کاهش مصرف چربی های اشباع وارد بازار ایران شده اند, مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوی اسیدهای چرب و میزان ایزومرهای ترانس در کره های گیاهی موجود در بازار ایران طراحی شد.مواد و روش ها: این مطالعه به روش توصیفی بر روی 6 نمونه کره گیاهی موجود در بازار ایران انجام شد. پس از استخراج چربی نمونه ها و صابونی کردن اسیدهای چرب آن ها, عمل مشتق سازی اسیدهای چرب توسط 2- نیتروفنیل هیدرازید انجام گرفت. آنالیز مشتق حاصله توسط روش کروماتوگرافی مایع با کفایت بالا انجام شد. درصد هریک از اسیدهای چرب تعیین و برای توصیف داده ها از آمار توصیفی استفاده شد.یافته ها: نتایج این تحقیق نشان داد که میانگین اسیدهای چرب ترانس در کره های گیاهی 24 درصد و میانگین مجموع اسیدهای چرب ترانس و اشباع 2/51 درصد بوده و در برخی نمونه ها بیش از 60 درصد بوده است. حداقل مجموع اسیدهای چرب ترانس و اشباع مربوط به کره گیاهی مهگل (1/44 درصد) و حداکثر آن مربوط به کره گیاهی شونیز (1/60 درصد) بود.بحث: نتایج این مطالعه نشان می دهد که در کره های گیاهی موجود در بازار ایران مقادیر قابل توجهی اسید چرب ترانس و اشباع وجود دارد که باعث ایجاد اثر سوء بر لیپوپروتئین های سرم می شود. مقایسه این مقادیر با اطلاعات منتشر شده در مورد مارگارین های موجود در کشورهای دیگر نشان می دهد که مجموع اسیدهای چرب اشباع و ترانس در کره های گیاهی مطالعه حاضر بیشتر است. این پژوهش بر لزوم اصلاح پروسه تولید کره های گیاهی و حذف تبلیغات غلط در مورد این فرآورده ها تاکید دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی، شهلا، کیانی، امیر، شیخ الاسلامی، عباس، و بهرامی، غلامرضا. (1383). الگوی اسیدهای چرب و میزان ایزومرهای ترانس در کره ‌های گیاهی موجود در بازار ایران (زمستان 1381). مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)، 8(3 (پیاپی 22))، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/426971/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی شهلا، کیانی امیر، شیخ الاسلامی عباس، بهرامی غلامرضا. الگوی اسیدهای چرب و میزان ایزومرهای ترانس در کره ‌های گیاهی موجود در بازار ایران (زمستان 1381). مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)[Internet]. 1383؛8(3 (پیاپی 22)):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/426971/fa

    IEEE: کپی

    شهلا میرزایی، امیر کیانی، عباس شیخ الاسلامی، و غلامرضا بهرامی، “الگوی اسیدهای چرب و میزان ایزومرهای ترانس در کره ‌های گیاهی موجود در بازار ایران (زمستان 1381)،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)، vol. 8، no. 3 (پیاپی 22)، pp. 1–9، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/426971/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا