مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

629
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین روابط بین پارامترهای موثر در فرآیند خشکاندن شلتوک (برنج) به روش مداوم

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 133

چکیده

 کاهش میزان رطوبت بعضی از محصولات کشاورزی و مواد غذایی به منظور نگهداری و یا آماده سازی آنها برای فرآیندهای بعدی ضروری است. بدین منظور از انواع دستگاه های خشک کن استفاده می شود.خشک کردن یک محصول تنها خارج کردن سریع آب از آن نیست, بلکه توجه به کیفیت و خصوصیات فیزیکی ماده اولیه و دقت در مراحل مختلف آماده سازی محصول, نیز دارای اهمیت است. شلتوک برنج به عنوان یکی از غلات عمده, قبل از انبارداری و در ابتدای فرآیند تبدیل, نیاز به خشکاندن دارد. نحوه عمل دستگاه های خشک کن, تاثیر بسزایی بر کیفیت شلتوک خشک شده می گذارد. بخش مهمی از ضایعات برنج (بروز ترکهای اولیه) که در مرحله خشک کردن اتفاقی می افتد, ناشی از عدم کنترل فرآیند خشکاندن است.یکی از راه های کاهش ضایعات این مرحله, استفاده از سیستم کنترل اتوماتیک در خشک کن است. برای طراحی و ایجاد چنین سامانه ای نخست تعیین روابط بین پارامترهای مهم محصول و هوای گرم خشک کن, مورد نیاز است. برای این منظور, با نصب حسگرهای الکترونیکی لازم بر روی یک خشک کن آزمایشگاهی, اقدام به انجام آزمایش های مختلف برای تعیین روابط حاکم بر فرآیند خشکاندن شلتوک گردید. نتایج حاصل از آزمایش های اولیه, به منظور بدست آوردن یک روش مناسب برای کنترل خودکار فرآیند خشکاندن شلتوک, با داده برداری از رطوبت دانه, دما و رطوبت نسبی هوای خروجی از خشک کن, منجر به ارایه مدل ریاضی حاکم بر فرآیند خشکاندن مداوم شلتوک گردید. ارتباط دمای هوای خروجی- زمان به وسیله معادلات خطی و برای رطوبت شلتوک- زمان به صورت معادلات درجه دو در رطوبت های اولیه محصول بیان گردید. با حذف متغیر زمان, رابطه بین رطوبت شلتوک و دمای هوای خروجی به صورت معادلات درجه دو در رطوبت های اولیه محصول بدست آمد. سپس از طریق میان یابی به روش لاگرانژ, یک معادله کلی درجه دوم برای تعیین رطوبت شلتوک, حین خشک کردن براساس دمای هوای خروجی تدوین شد. بدین ترتیب با اندازه گیری مستمر دمای هوای خروجی از خشک کن ها, که به سادگی و ارزانی قابل انجام است, می توان رطوبت را در هر زمان تعیین کرده و براساس آن به کنترل خودکار خشک کن دست یافت. از این طریق بدون نیاز به نمونه برداری مکرر از خشک کن, می توان با آگاهی از وضعیت محصول و کنترل دستگاه, ضایعات کیفی محصول را کاهش داد که موضوع تحقیقات در دست انجام می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خوشحال، مهرداد، و مینایی، سعید. (1380). تعیین روابط بین پارامترهای موثر در فرآیند خشکاندن شلتوک (برنج) به روش مداوم. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 8(3)، 123-133. SID. https://sid.ir/paper/427205/fa

    Vancouver: کپی

    خوشحال مهرداد، مینایی سعید. تعیین روابط بین پارامترهای موثر در فرآیند خشکاندن شلتوک (برنج) به روش مداوم. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1380؛8(3):123-133. Available from: https://sid.ir/paper/427205/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد خوشحال، و سعید مینایی، “تعیین روابط بین پارامترهای موثر در فرآیند خشکاندن شلتوک (برنج) به روش مداوم،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 8، no. 3، pp. 123–133، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/427205/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button