مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

662
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

257
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسید اسکوربیک خوراکی بر شاخص های هیستولوژیکی ترمیم زخم موش صحرایی با دیابت تجربی مزمن

صفحات

 صفحه شروع 12 | صفحه پایان 21

چکیده

 سابقه و هدف: ویتامین C, یک ترکیب با توان آنتی اکسیدانی است. از آنجایی که افزایش رادیکال های آ‍زاد اکسیژن در دیابت شیرین همراه با کاهش ساخت کلاژن است, هدف این پژوهش تعیین اثر مصرف خوراکی اسید اسکوربیک بر شاخص های هیستولوژیکی ترمیم زخم موش صحرایی با دیابت مزمن می باشد.مواد و روشها: این مطالعه بر روی 160 سر موش صحرایی نر انجام و دیابت با تزریق 50 mg/kg استرپتوزوتوسین (S.C) ایجاد شد. حیوانات به 4 گروه تقسیم شدند, سپس همه گروه های مورد مطالعه هشت هفته در شرایط دیابتی باقی ماندند. گروه شاهد (I), حیوانات دیابتی که آب آشامیدنی آنها معمولی بود. گروه پروفیلاکسی (II), فقط یک ماه قبل از القا دیابت ویتامین C به میزان 250 mg/kg در آب آشامیدنی مصرف کردند. گروه درمان (III), حیواناتی که یک ماه بعد از القا دیابت, تحت درمان با اسید اسکوربیک قرار گرفتند و تا ترمیم کامل زخم, اسید اسکوربیک مصرف کردند. گروه ترکیبی (IV) که یک ماه قبل از دیابت و نیز پس از ایجاد دیابت تا ترمیم کامل زخم اسید اسکوربیک مصرف کردند. هشت هفته پس از القا دیابت, زخمی به مساحت 3cm2 در پشت حیوان ها ایجاد شد. میانگین تراکم سطحی عروق خونی و اپیدرم, مقدار کلاژن و هیدروکسی پرولین در روزهای 1, 3, 7, 11, 15 و 20 پس از زخم اندازه گیری شد.یافته ها: تراکم سطحی عروق خونی و اپیدرم تا روز هفتم در گروه II بیشتر از سایر گروه ها بود. همچنین در همه روزهای مطالعه این دو شاخص در گروه I بیشتر از گروه های III و IV بود. میانگین مقدار کلاژن و هیدروکسی پرولین از روز یازدهم در گروه I بیشتر از بقیه گروه ها بود و علاوه بر این در همه روزهای مورد مطالعه این شاخص ها در گروه III کمتر از گروه IV بود.نتیجه گیری: به نظر می رسد که مصرف اسید اسکوربیک خوراکی در حیوان با دیابت مزمن پس از القا دیابت و هم چنین به صورت پروفیلاکسی و ترکیبی ترمیم زخم را مختل می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خاکساری، محمد، مردانی، محمد، و رضایی زاده، علیرضا. (1384). اثر اسید اسکوربیک خوراکی بر شاخص های هیستولوژیکی ترمیم زخم موش صحرایی با دیابت تجربی مزمن. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 8(1 (پی در پی 29))، 12-21. SID. https://sid.ir/paper/428199/fa

    Vancouver: کپی

    خاکساری محمد، مردانی محمد، رضایی زاده علیرضا. اثر اسید اسکوربیک خوراکی بر شاخص های هیستولوژیکی ترمیم زخم موش صحرایی با دیابت تجربی مزمن. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1384؛8(1 (پی در پی 29)):12-21. Available from: https://sid.ir/paper/428199/fa

    IEEE: کپی

    محمد خاکساری، محمد مردانی، و علیرضا رضایی زاده، “اثر اسید اسکوربیک خوراکی بر شاخص های هیستولوژیکی ترمیم زخم موش صحرایی با دیابت تجربی مزمن،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 8، no. 1 (پی در پی 29)، pp. 12–21، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/428199/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button