مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,043
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه کارایی فرآیند اولترافیلتراسیون به عنوان تابعی از pH شیر

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 در این تحقیق اثر pH در چهار سطح 6.25, 6.43, 6.67 و 5.97 بر رفتار دینامیکی شار پرمیت, مقاومت هیدرولیکی کل و درصد دفع اجزای محلول شیر (پروتئین, چربی, لاکتوز, املاح و مواد جامد کل) مورد مطالعه قرار گرفت. برای انجام آزمایشات از یک سیستم پایلوتی اولترافیلتراسیون مجهز به مدول مارپیچ حلزونی با غشای پلی سولفن آمید استفاده شد. استراتژی عملی سه مرحله ای بر مبنای مدل سه پارامتری مقاومت متوالی (لایه مرزی - جذب سطحی) برای تعیین انواع مقاومت های هیدرولیکی به کار گرفته شد. نتایج تجربی نشان داد که مقدار شار پرمیت در همه سطوح pH شیر با گذشت زمان عملیات کاهش می یابد, اما نرخ کاهش شار در سطوح pH 67/6 و 6.43 بزرگتر از سطوح 6.25 و 5.97 بدست آمد. کاهش pH شیر در محدوده 6.43-6.67 هیچگونه اثری بر شار کاذب پایدار نگذاشت, ولی ادامه کاهش pH تا 5.97, شار کاذب پایدار را به طور قابل ملاحظه ای کاهش داد. رفتار مقاومت هیدرولیکی کل به عنوان تابعی از pH شیر و زمان فرآیند نشان داد که گرفتگی کل با کاهش pH شیر و گذشت زمان عملیات افزایش می یابد, اگرچه بین منحنی های pH 67/6 و 6.43 در طول 30 دقیقه فرآیند اختلاف ناچیزی مشاهده شد. به طور کلی مقاومت های هیدرولیکی برگشت پذیر و برگشت ناپذیر با کاهش pH شیر افزایش نشان دادند, اما مقدار مقاومت گرفتگی برگشت ناپذیر در همه سطوح pH شیر بزرگتر از مقاومت گرفتگی برگشت پذیر بدست آمد. نتایج درصد دفع ترکیبات شیر نیز در هر سطح pH شیر نشان داد که مقدار درصد دفع پروتئین و چربی با گذشت زمان عملیات تغییر چندانی نمی کند, اما درصد دفع لاکتوز, املاح و مواد جامد کل به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. همچنین کاهش pH شیر اثر چندانی بر درصد دفع پروتئین و چربی نگذاشت, در حالی که درصد دفع سایر ترکیبات به شدت کاهش یافتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوی، سیدمحمدعلی. (1384). مطالعه کارایی فرآیند اولترافیلتراسیون به عنوان تابعی از pH شیر. علوم کشاورزی ایران، 36(2)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/429402/fa

    Vancouver: کپی

    رضوی سیدمحمدعلی. مطالعه کارایی فرآیند اولترافیلتراسیون به عنوان تابعی از pH شیر. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1384؛36(2):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/429402/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدعلی رضوی، “مطالعه کارایی فرآیند اولترافیلتراسیون به عنوان تابعی از pH شیر،” علوم کشاورزی ایران، vol. 36، no. 2، pp. 0–0، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/429402/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button