مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

829
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر حرارت دادن (برشته کردن) بر ترکیب شیمیایی، بخشهای نیتروژن دار، ضرایب تجزیه پذیری و ناپدید شدن شکمبه ای- روده ای ماده خشک و پروتئین خام دو واریته (سحر و ویلیامز) دانه کامل سویا

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 44

چکیده

 در این آزمایش اثر حرارت دادن (برشته کردن) بر ترکیب شیمیایی, بخش های نیتروژن دار, ضرایب تجزیه پذیری و ناپدید شدن شکمبه ای- روده ای ماده خشک و پروتئین خام دو واریته (سحر و ویلیامز) دانه کامل سویا بررسی شد. حرارت دادن دانه سویا در یک کوره استوانه ای مدور به نحوی انجام شد که دمای خروجی دانه از کوره 135-130 درجه سانتیگراد بود. بخشی از دانه ها بلافاصله سرد شد و بخشی دیگر به مدت 45 دقیقه در ظروف عایق, ذخیره سازی حرارتی شد و سپس سرد گردید. نتایج نشان داد برشته کردن سبب کاهش معنی دار (p<0.05) میزان نیتروژن محلول در بافر بورات- فسفات دانه سویای خام شد (به ترتیب 79.5 و 76.3 درصد کاهش در واریته های سحر و ویلیامز). در مورد دانه های برشته ذخیره سازی حرارتی شده این کاهش بیشتر بود (به ترتیب 87.0 و 86.9 درصد کاهش در واریته های سحر و ویلیامز). برشته کردن سبب کاهش معنی دار (p<0.05) ثابت نرخ تجزیه (c) ماده خشک و پروتئین خام دانه های هر دو واریته شد (به ترتیب 75.0 و 77.5 درصد کاهش در واریته سحر و 63.3 و 73.0 درصد کاهش در واریته ویلیامز). این کاهش برای دانه های برشته ذخیره سازی حرارتی شده کمتر بود (به ترتیب 38.8 و 76.2 درصد کاهش در واریته سحر و 56.7 و 73.1 درصد کاهش در واریته ویلیامز). نسبت ناپدید شدن شکمبه ای ماده خشک و پروتئین خام دانه های برشته شده هر دو واریته کاهش معنی داری (p<0.05) با دانه های خام نشان داد (به ترتیب 30.2 و 58.5 درصد کاهش در واریته سحر و 23.1 و 57.1 درصد کاهش در واریته ویلیامز) در حالی که نسبت ناپدید شدن روده ای ماده خشک و پروتئین خام هضم نشده در شکمبه در اثر برشته کردن افزایش معنی دار (p<0.05) یافت (به ترتیب 11.4 و 33.3 درصد افزایش در واریته سحر و 26.3 و 72.7 درصد افزایش در واریته ویلیامز). افزایش ناپدید شدن در روده باریک در حدی بود که نه تنها کاهش ناپدید شدن پروتئین خام در شکمبه را جبران نمود بلکه سبب افزایش معنی دار (p<0.05) ناپدید شدن دانه های حرارت شده در کل دستگاه گوارش شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فتحی نسری، محمدحسن، دانش مسگران، محسن، ولی زاده، رضا، نیک خواه، علی، امامی، محمدرضا، و هروی موسوی، علیرضا. (1385). اثر حرارت دادن (برشته کردن) بر ترکیب شیمیایی, بخشهای نیتروژن دار, ضرایب تجزیه پذیری و ناپدید شدن شکمبه ای- روده ای ماده خشک و پروتئین خام دو واریته (سحر و ویلیامز) دانه کامل سویا. علوم و صنایع کشاورزی، 20(1)، 35-44. SID. https://sid.ir/paper/439376/fa

    Vancouver: کپی

    فتحی نسری محمدحسن، دانش مسگران محسن، ولی زاده رضا، نیک خواه علی، امامی محمدرضا، هروی موسوی علیرضا. اثر حرارت دادن (برشته کردن) بر ترکیب شیمیایی, بخشهای نیتروژن دار, ضرایب تجزیه پذیری و ناپدید شدن شکمبه ای- روده ای ماده خشک و پروتئین خام دو واریته (سحر و ویلیامز) دانه کامل سویا. علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1385؛20(1):35-44. Available from: https://sid.ir/paper/439376/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسن فتحی نسری، محسن دانش مسگران، رضا ولی زاده، علی نیک خواه، محمدرضا امامی، و علیرضا هروی موسوی، “اثر حرارت دادن (برشته کردن) بر ترکیب شیمیایی, بخشهای نیتروژن دار, ضرایب تجزیه پذیری و ناپدید شدن شکمبه ای- روده ای ماده خشک و پروتئین خام دو واریته (سحر و ویلیامز) دانه کامل سویا،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 20، no. 1، pp. 35–44، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/439376/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button