مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

678
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خصوصیات شیمیایی، محتوی انرژی و فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک، پروتئین خام و ماده آلی علوفه یونجه چین دوم مناطق مختلف استان کردستان

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 99

چکیده

 پژوهش حاضر به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی, محتوی انرژی و میزان تجزیه پذیری ماده ی خشک, ماده آلی و پروتئین خام علف خشک یونجه چین دوم مناطق مختلف استان کردستان انجام شد. نمونه های یونجه جمع آوری شده از مناطق مختلف استان کردستان به لحاظ محتوی ترکیبات شیمیایی با یکدیگر تفاوت معنی داری داشتند (P<0.05). میزان پروتیین خام نمونه های سنندج و کامیاران به طور معنی داری بالاتر از سایر نمونه ها بود (P<0.05). نمونه های جمع آوری شده از منطقه بانه و مریوان به طور معنی داری محتوی NDF و ADF بالاتری از سایر نمونه ها داشتند (P<0.05). نمونه های یونجه سنندج و کامیاران نسبت به سایر نمونه ها دارای محتوی NDICP بالاتری بودند (P<0.05). محتوی ADICP نمونه های یونجه جمع آوری شده از بانه و مریوان کمتر از سایر نمونه ها بود (P<0.05). محتوی انرژی قابل هضم در سطح مصرف تولید (DE3´), انرژی خالص شیرواری در سطح مصرف تولید (NEL3´), انرژی خالص نگهداری (NEm) و انرژی خالص افزایش وزن (NEg) نمونه های جمع آوری شده از سنندج و کامیاران و دهگلان, قروه و بیجاربدلیل محتوی بالاتر مجموع مواد مغذی قابل هضم در سطح مصرف تولید به طور معنی داری بالاتر از سایر نمونه ها بود (P<0.05). برخلاف ماده خشک, کنیتیک هضم پروتئین و ماده آلی یونجه به طور معنی داری بین مناطق مختلف استان کردستان متفاوت بود (P<0.05). بالاترین میزان تجزیه پذیری موثر پروتئین مربوط به نمونه های دهگلان, قروه و بیجار و کمترین میزان مربوط به نمونه های بانه و مریوان بود (P<0.05). همچنین بیشترین میزان تجزیه پذیری موثر ماده آلی مربوط به منطقه بانه و مریوان و منطقه قروه, دهگلان و بیجار و کمترین میزان مربوط به منطقه سقز و دیواندره بود (P<0.05). این مطالعه نشان داد که تفاوت های معنی دار بین نمونه های یونجه جمع آوری شده از مناطق مختلف استان کردستان به لحاظ ترکیبات شیمیایی, محتوی انرژی و کینتیک هضم پروتئین و ماده آلی وجود داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیخ احمدی، هانا، آذرفر، آرش، و محمدزاده، سعید. (1392). خصوصیات شیمیایی, محتوی انرژی و فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک, پروتئین خام و ماده آلی علوفه یونجه چین دوم مناطق مختلف استان کردستان. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 23(3 )، 87-99. SID. https://sid.ir/paper/147588/fa

    Vancouver: کپی

    شیخ احمدی هانا، آذرفر آرش، محمدزاده سعید. خصوصیات شیمیایی, محتوی انرژی و فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک, پروتئین خام و ماده آلی علوفه یونجه چین دوم مناطق مختلف استان کردستان. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1392؛23(3 ):87-99. Available from: https://sid.ir/paper/147588/fa

    IEEE: کپی

    هانا شیخ احمدی، آرش آذرفر، و سعید محمدزاده، “خصوصیات شیمیایی, محتوی انرژی و فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک, پروتئین خام و ماده آلی علوفه یونجه چین دوم مناطق مختلف استان کردستان،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 23، no. 3 ، pp. 87–99، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147588/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button