مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,161
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

674
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی غلظت نیترات و نیتریت در گوشت قرمز عرضه شده در استان مازندران در سال 1387

صفحات

 صفحه شروع 34 | صفحه پایان 41

کلیدواژه

چکیده

 سابقه و هدف: کودهای شیمیایی که حاوی یونهای نیترات و نیتریت هستند موجب آلودگی آب, خاک و گیاهان منطقه می شوند و چرای دام در این مناطق آنها را در معرض دریافت نیترات و نیتریت قرار می دهد. هدف این پژوهش تعیین غلظت نیترات و نیتریت در گوشت تازه گوسفند و گاو در شهرهای مرکزی استان مازندران و تخمین میزان دریافت نیترات و نیتریت از منابع فوق توسط رژیم غذایی متناسب در انسان بود.مواد و روش ها: دراین مطالعه توصیفی از مراکز فروش 4 ناحیه شمال, جنوب, شرق و غرب شهرهای ساری, بابل و قائم شهر تعداد 36 نمونه گوشت گاو و 36 نمونه گوشت گوسفند (تعداد 3 نمونه گوشت گاو و 3 نمونه گوشت گوسفند از هر ناحیه) تهیه شد. مقدار نیترات و نیتریت با روش آنزیمی نیترات ردوکتاز و رنگ سنجی Griess Ilosvay اندازه گیری شد. از آزمون Mann-Whitney برای مقایسه داده ها در دو گروه گاو و گوسفند استفاده شد.یافته ها: میانگین نیترات و نیتریت در گوشت گوسفند 4.9 و0.36  و درگوشت گاو 6.3 و 0.38 میلی گرم در کیلوگرم بود, که سطح نیترات و نیتریت در گوشت گاو و گوسفند تفاوت معنی داری نداشت.استنتاج: بر اساس اینکه مقادیر توصیه شده مصرف گروه گوشت و جانشین هایش در هرم غذایی برای افرادی که به طور میانگین روزانه 2500 کالری در روز مصرف می کنند, روزانه 184 گرم می باشد می توان فرض کرد که اگر فرد تمام نیاز روزانه خود از توصیه برای گوشت و جانشین هایش راتنها از گوشت قرمز دریافت کند, دریافت نیترات از منابع فوق از برخی کشورها مثل انگلستان بیشتر است اگر چه از مقادیر توصیه شده Contam Panel پایین تر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریم زاده، لاله، کوهدانی، فریبا، سیاسی، فریدون، محمودی، محمود، صفری، فرید، و بابایی، زین العابدین. (1388). بررسی غلظت نیترات و نیتریت در گوشت قرمز عرضه شده در استان مازندران در سال 1387. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 19(73)، 34-41. SID. https://sid.ir/paper/44293/fa

    Vancouver: کپی

    کریم زاده لاله، کوهدانی فریبا، سیاسی فریدون، محمودی محمود، صفری فرید، بابایی زین العابدین. بررسی غلظت نیترات و نیتریت در گوشت قرمز عرضه شده در استان مازندران در سال 1387. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1388؛19(73):34-41. Available from: https://sid.ir/paper/44293/fa

    IEEE: کپی

    لاله کریم زاده، فریبا کوهدانی، فریدون سیاسی، محمود محمودی، فرید صفری، و زین العابدین بابایی، “بررسی غلظت نیترات و نیتریت در گوشت قرمز عرضه شده در استان مازندران در سال 1387،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 19، no. 73، pp. 34–41، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44293/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا