مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

913
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

405
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ارتباط برخی عوامل تغذیه ای با سرطان پستان در زنان مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 46

چکیده

 زمینه و هدف: سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان می باشد. میزان بروز آن دایم در حال افزایش است و با وجود پیشرفت در روشهای درمانی مرگ و میر ناشی از آن هنوز هم بالاست.روش کار: در این مطالعه موردی - شاهدی 110 بیمار مبتلا به سرطان پستان (بین 20 تا 60 سال) با 110 شاهدی که از نظر سن و جنس با هم همسان شده بودند مورد مقایسه قرار گرفتند. موردها زنانی بودند که حداکثر یکسال از تشخیص سرطان پستانشان می گذشت و گروه کنترل زنانی بودند که هیچ سابقه ای از سرطان, بیماریهای زنان, هورمونی یا گوارشی نداشتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های عمومی و پرسشنامه تکرر غذایی (FFQ) نیمه کمی استفاده شد. نسبت برتری (Odds Ratio) محاسبه گردید و روشهای آماری رگرسیون لجستیک و منتل - هنزل مورد استفاده قرار گرفتند.نتایج: نسبت برتری (با 95 درصد فاصله اطمینان) برای چربی تام, اسیدهای چرب اشباع, اسیدهای چرب با یک پیوند دوگانه, اسیدهای چرب با چند پیوند دو گانه, کلسترول, پروتیین و کربوهیدرات به ترتیب 1.97 (3.67-1.062), 1.19 (2.14-0.64), 2.2 (4.13-1.17), 4.11 (7.65-2.2), 0.45 (0.83-0.25), 0.87 (1.89-0.4) و 0.91 (1.87-0.44) بود.نتیجه گیری: سالها طول می کشد تا عوامل رژیمی که در سبب شناسی سرطان پستان دخالت دارند نتایج بیماریزا بر روی بافتها به جا بگذارند با وجود این, تکرر مصرف چربی در طول یکسال گذشته روش خوبی برای محاسبه عادات غذایی فرد می باشد. مطالعه حاضر نشان می دهد که چربی تام دریافتی و انواع چربی دریافتی با سرطان پستان ارتباط دارند, چنانچه چربی تام (Total fat), اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دو گانه (MUFA), اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه (PUFA), حتی پس از تطبیق انرژی ارتباط مثبت و معنی داری را با سرطان پستان نشان دادند. در حالیکه کلسترول ارتباط معکوس معنی داری را با سرطان پستان نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شکوهی، مریم، کشاورز، سیدعلی، مجدزاده، سیدرضا، و سیاسی، فریدون. (1386). مطالعه ارتباط برخی عوامل تغذیه ای با سرطان پستان در زنان مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، 5(4)، 35-46. SID. https://sid.ir/paper/443049/fa

    Vancouver: کپی

    شکوهی مریم، کشاورز سیدعلی، مجدزاده سیدرضا، سیاسی فریدون. مطالعه ارتباط برخی عوامل تغذیه ای با سرطان پستان در زنان مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی[Internet]. 1386؛5(4):35-46. Available from: https://sid.ir/paper/443049/fa

    IEEE: کپی

    مریم شکوهی، سیدعلی کشاورز، سیدرضا مجدزاده، و فریدون سیاسی، “مطالعه ارتباط برخی عوامل تغذیه ای با سرطان پستان در زنان مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی،” مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، vol. 5، no. 4، pp. 35–46، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/443049/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button