مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

734
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

184
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان رشد جبرانی با تغییر تراکم مواد مغذی جیره در جوجه های آمیخته گوشتی آرین

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 146

چکیده

 به منظور بررسی امکان رشد جبرانی با تغییر تراکم مواد مغذی جیره در جوجه های گوشتی ماده آمیخته آرین, آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با استفاده از جیره های استاندارد و رقیق طراحی و اجرا شد. در این تحقیق منظور از جیره استاندارد, جیره بیان شده در دفترچه راهنمای مدیریت پرورش جوجه های آمیخته گوشتی آرین, توصیه شده به وسیله شرکت سهامی طیور کشور بود. جیره رقیق هم جیره ای بود که برحسب شرایط کشور در مرغداری های ایران تهیه و مصرف می گردد. ولی در هر دو جیره نسبت انرژی قابل سوخت و ساز به مواد مغذی ثابت نگه داشته شده بود. جوجه ها در هفت تیمار مورد بررسی, به ترتیب در دوران آغازین, رشد و پایانی از جیره های استاندارد و استاندارد و استاندارد, استاندارد و رقیق و رقیق, رقیق و استاندارد و رقیق, رقیق و رقیق و استاندارد, رقیق و استاندارد و استاندارد, رقیق و رقیق و رقیق, و بالاخره استاندارد و استاندارد و رقیق استفاده کردند. هر تیمار دارای سه تکرار, و هر تکرار شامل 30 قطعه جوجه بود. آزمایش در فصل پاییز, روی بستر, با استفاده از 630 قطعه جوجه ماده آمیخته گوشتی آرین به مدت هشت هفته انجام شد.در این آزمایش مشخص شد در تیمارهایی که پس از اعمال جیره رقیق در دوره آغازین, از جیره های استاندارد در دوران رشد و پایانی استفاده نمودند, افزایش وزن جوجه ها کاهش معنی داری نسبت به دیگر تیمارها نداشت. اما میزان مصرف خوراک به طور معنی داری کمتر از تیمارهای دیگر بوده و بازده خوراک بهتری نیز داشتند. در این تیمارها درصد تلفات به طور معنی داری در سطح پایین تری قرار داشت, و شاخص تولید بهتر از دیگر تیمارها بود. ویژگی های لاشه, شامل درصد امعا و احشا, و نیز چربی شکمی تفاوت معنی داری نشان نداد. ولی هزینه خوراک به ازای تولید هر کیلو مرغ زنده در تیمار حاوی جیره های رقیق, در هر سه مرحله پرورش جوجه های گوشتی, کمتر از سایر تیمارها بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیوازاد، محمود، و صیداوی، علیرضا. (1380). بررسی امکان رشد جبرانی با تغییر تراکم مواد مغذی جیره در جوجه های آمیخته گوشتی آرین. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 5(1)، 139-146. SID. https://sid.ir/paper/443137/fa

    Vancouver: کپی

    شیوازاد محمود، صیداوی علیرضا. بررسی امکان رشد جبرانی با تغییر تراکم مواد مغذی جیره در جوجه های آمیخته گوشتی آرین. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1380؛5(1):139-146. Available from: https://sid.ir/paper/443137/fa

    IEEE: کپی

    محمود شیوازاد، و علیرضا صیداوی، “بررسی امکان رشد جبرانی با تغییر تراکم مواد مغذی جیره در جوجه های آمیخته گوشتی آرین،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 5، no. 1، pp. 139–146، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/443137/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button