مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

834
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

644
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر زمان تعویض جیره آغازین و سطح اسید آمینه لیزین جیره های غذایی بر عملکرد تولیدی، بازده پروتیین و انرژی در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 114 | صفحه پایان 122

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تاثیر زمان تعویض جیره آغازین و میزان افزودن اسید آمینه -Lلیزین به جیره های آغازین و رشد حاوی مقدار لیزین توصیه شده انجمن ملی تحقیقات, بر عملکرد جوجه های گوشتی تا سن 35 روزگی صورت گرفت. برای این منظور یک آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. عامل اول زمان تعویض جیره آغازین (متشکل از دو زمان 14 و 21 روزگی) و عامل دوم میزان افزودن اسید آمینه -Lلیزین (متشکل از دو مقدار صفر و 0.2 درصد) بود. به هر یک از 4 تیمار آزمایشی تعداد 8 تکرار و به هر تکرار تعداد 16 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس 308 اختصاص یافت. نتایج نشان داد که کاهش زمان تغذیه جیره آغازین از 21 به 14 روزگی سبب کاهش وزن جوجه ها در 21 روزگی شد, اما بر وزن جوجه ها در 28 و 35 روزگی تاثیر معنی دار نداشت (P>0.05). مصرف خوراک جوجه ها در دوره های 21 و 28 روزگی کاهش معنی دار (P<0.05) و ضریب تبدیل خوراک در 21 روزگی بهبود یافت. جوجه هایی که از جیره آغازین برای مدت 14 روز استفاده کردند در هر سه دوره آزمایش پروتیین مصرفی کمتر (P<0.05), نسبت راندمان پروتیین بالاتر و در دوره 21 روزگی دارای نسبت راندمان انرژی بالاتری بودند (P<0.05). افزودن اسید آمینه -Lلیزین به مقدار 0.2 درصد به جیره های آغازین و رشد که دارای لیزین برابر مقدار توصیه شده انجمن ملی تحقیقات بودند سبب بهبود افزایش وزن جوجه ها شد (P<0.05), اما بر مقدار مصرف خوراک و پروتیین تاثیری نداشت (P>0.05). نتایج این آزمایش نشان داد افزودن مکمل -Lلیزین به مقدار 0.2 درصد به جیره های آغازین و رشد حاوی سطح توصیه شده لیزین سبب بهبود عملکرد تولیدی شده و همچنین تغییر زودتر جیره های آغازین به رشد در 14 روزگی سبب بهبود بازده استفاده از انرژی و پروتیین و کاهش هزینه تولید به ازای هر کیلوگرم گوشت می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    دستار، بهروز، جعفری آهنگری، یوسف، راشکی، مهدی، حسنی، سعید، و شمس شرق، محمود. (1385). تاثیر زمان تعویض جیره آغازین و سطح اسید آمینه لیزین جیره های غذایی بر عملکرد تولیدی, بازده پروتیین و انرژی در جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 13(ویژه نامه علوم دامی (ضمیمه))، 114-122. SID. https://sid.ir/paper/9141/fa

    Vancouver: کپی

    دستار بهروز، جعفری آهنگری یوسف، راشکی مهدی، حسنی سعید، شمس شرق محمود. تاثیر زمان تعویض جیره آغازین و سطح اسید آمینه لیزین جیره های غذایی بر عملکرد تولیدی, بازده پروتیین و انرژی در جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1385؛13(ویژه نامه علوم دامی (ضمیمه)):114-122. Available from: https://sid.ir/paper/9141/fa

    IEEE: کپی

    بهروز دستار، یوسف جعفری آهنگری، مهدی راشکی، سعید حسنی، و محمود شمس شرق، “تاثیر زمان تعویض جیره آغازین و سطح اسید آمینه لیزین جیره های غذایی بر عملکرد تولیدی, بازده پروتیین و انرژی در جوجه های گوشتی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 13، no. ویژه نامه علوم دامی (ضمیمه)، pp. 114–122، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9141/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button